Perşembe28.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
25 Haziran 2015 - 13:04:22

İşten çıkarılan tiyatrocular eylem yaptı

Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda sözleşmeli olarak çalışırken işten çıkarılan oyuncular eylem yaptı. İşten çıkarmaların haksız olduğunu belirten oyuncular, CHP'nin genel seçimlerde kullandığı "Alkışlıyoruz" sloganına atıfta bulunarak, "İşsizce alkışlıyoruz" sloganları attı.
İşten çıkarılan tiyatrocular eylem yaptı 0 Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda sözleşmeli olarak çalışırken işten çıkarılan oyuncular eylem yaptı. İşten çıkarmaların haksız olduğunu belirten oyuncular, CHP'nin genel seçimlerde kullandığı "Alkışlıyoruz" sloganına atıfta bulunarak, "İşsizce alkışlıyoruz" sloganları attı.
Bakırköy Belediye Tiyatrosu bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan 26 oyuncu ve 3 müzisyenin işten çıkarılması, düzenlenen eylemle protesto edildi. Bakırköy Meydanı'nda düzenlenen eyleme Oyuncular Sendikası ve Belediye İş Sendikası da destek verdi. "Taşeron sanata hayır", "İşten atılan tiyatro emekçileri geri alınsın" yazılı döviz ve pankartlar açan grup, "Alkışlıyoruz, işsizce alkışlıyoruz" sloganları attı.
Grup adına açıklama yapan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, "Bakırköy Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nde çalışan oyuncu arkadaşlarımızın, bazı oyunların kaldırılması sebebiyle kendilerine ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle iş akitleri sonlandırılmıştır. Biz bu antidemokratik uygulamanın doğru olmadığını, yıllarca burada tiyatro emekçisi olan arkadaşlarımızın haklarının gasp edildiğini ifade etmek için buradayız" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLİĞİ BİTİRMEKTEN BAHSEDİYORLARDI"
"Taşeron işçiliği bitirmekten ve he çalışanı kadroya almaktan bahseden CHP'nin Bakırköy Belediyesi'nde sanatçı kıyımı yapması hepimizi şaşırtmış, aynı zamanda endişeye sürüklemiştir" diyen Özdemir, şöyle devam etti: "417 çalışanın olduğu Tiyatro Müdürlüğü bünyesinde Sayıştay uyarısıyla küçülmeye gidildiği açıklaması yapılırken, bu küçülmenin tiyatronun belkemiği olan oyuncuların ve müzisyenlerin işten atılarak yapılması abesle iştigaldir. En çok 15 ve en az 3 yıldır çalışan 26 Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu oyuncusunun ve 3 müzisyenin sözleşmelerinin hiçbir gerekçe göstermeden fesheden Bakırköy Belediyesi'nin, -bu 26 oyuncunun ve 3 müzisyenin yürürlükte olan toplu iş sözleşmesine dahil olduğu gerçeğini de göz ardı etmesi, bizlere CHP'nin her işçisini kadrolu yapma vaatlerini hatırlatmıştır. Bu 29 sanatçının işten çıkarılmalarına gerekçe gösterilecek hiçbir yüz kızartıcı suç ve disiplin suçu yoktur. Yıllardır her sezon başı geçici iş sözleşmesi imzalatılarak işe aldığı, hiçbir tanımı yapmadan sezon boyunca çalıştırdığı, her sezon sonunda sezon bitti gerekçesiyle işten çıkardığı oyuncu ve müzisyenlerin geçen sene başlattığı mücadeleler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalanırken, sezon içinde bu uygulamaların düzeltileceği, taleplerin yerine getirileceği sözü Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından verilmiş olmasına rağmen bu konuyla ilgili Bakırköy Belediye Tiyatro yönetiminin bugüne kadar hiçbir girişimi olmamıştır."
Eyleme destek veren oyuncu Özgür Çevik ise "Biz Oyuncular Sendikası olarak buradayız, Belediye- İş Sendikası da burada. Burada haksız işten atılma durumu var ve biz bunun ve bunun gibi kurumlarda, belediyelerde bunların düzeltilmesini, geçici işçi alımının sonlandırılmasını istiyoruz. Bunun için buradayız ve bunun bir karşılığı olmalı. Bu insanların bir vebali bu ve bunun düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan eylemin ardından grup sessizce dağıldı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

İşten çıkarılan tiyatrocular eylem yaptı İşten çıkarılan tiyatrocular eylem yaptı İşten çıkarılan tiyatrocular eylem yaptı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Nesrin Cavadzade, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu, batman çizgi roman oku, meningokok aşısı yaptıranlar, mehmet şimşek düzce üniversitesi, nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü telefonu, grip yemekleri, ısparta keçiborlu saraycık köyü, kadlec nasıl okunur, haliç köprüsü ne oldu, yunuslar hakkında kısaca bilgi, lapseki çiçek kuyumculuk, gülben ergen erhan çelik kavgası, balıkesir dinkçiler mahallesi, gümüşhacıköy nüfusu, yozgat devlet hastanesi nefroloji, paris yemekleri,