Salı16.04.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
22 Haziran 2015 - 14:11:17

İstanbul yemekleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Ramazan menüsünü zenginleştirmek isteyenler için İstanbul'un en gözde 45 lezzetini yemek kartları olarak yayımladı.
İstanbul yemekleri 0 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Ramazan menüsünü zenginleştirmek isteyenler için İstanbul'un en gözde 45 lezzetini yemek kartları olarak yayımladı.
Yemek yapmayı seven ve bu gün ne pişirsem diye düşünen herkes için pratik bir kaynak olması amacıyla yayımlanan kartlarda çorbalardan zeytinyağlılara, salatalardan şerbetlere kadar İstanbul ile özdeşleşen 45 lezzetin resimleri ve tarifleri yer alıyor.
Lezzet uzmanı Nilgün Tatlı tarafından hazırlanan yemek kartlarının ön yüzünde yemeklerin fotoğrafları, arka yüzde ise malzeme listesi ve tarifler bulunuyor. Lalanga tarifinden İstanbul pilavına, şişte fener balığından sütlü dil balığına, nar ekşili kuzu yemeğinden kuru erikli et yemeğine kadar İstanbul'da geçmişte ve günümüzde yapılan pek çok lezzete dair tarifler bulunuyor. Çorbalar, et yemekleri, zeytinyağlılar, salatalar, tatlılar ve şerbetler, hamur işleri, süt ürünleri şeklinde farklı renklerde ayrı ayrı kategorize edilen kartlarda İstanbul'un en gözde 45 lezzeti bir araya geliyor.
Kartlar, yemek yapmayı seven ve bugün ne yapsam diye düşünen herkes için pratik bir kaynak olarak meraklılarını bekliyor.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

İstanbul yemekleri İstanbul yemekleri İstanbul yemekleri

Yorum Yaz:



Aramalar:

Cha cha cha, Herakles, ekonomi bakanlığı rusya, kasımpaşa vapur, dağcılık yapmak istiyorum, ismail acar lale sergisi, yenişehir ayrıntı, vakıflar genel müdürlüğü harçtan muaf mı, abiye tesettür, tam altın özellikleri, android kitap, kos adası yorum, nemlendirici ne zaman sürülmeli, sanat galerisi nedir, enes ünal vikipedi, çelik para kasası özellikleri, servet yardımcı hangi takımı tutuyor,