Cuma19.04.2024
HABERLER - BİLİM VE TEKNOLOJİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
21 Temmuz 2015 - 07:42:05

İnternette en çok yapılan aramalar

Türkiye'nin online firma rehberi Yellow Pages'in istatistiklerine göre, yılın ilk 6 ayında internette yapılan mekan ve firma aramalarında en fazla artış, yüzde 142 oranıyla Çin mutfağı restoranlarında yaşandı. Bu aramayı yüzde 139'luk artışla güneş enerji sistemi firmaları izledi.
İnternette en çok yapılan aramalar 0 Türkiye'nin online firma rehberi Yellow Pages'in istatistiklerine göre, yılın ilk 6 ayında internette yapılan mekan ve firma aramalarında en fazla artış, yüzde 142 oranıyla Çin mutfağı restoranlarında yaşandı. Bu aramayı yüzde 139'luk artışla güneş enerji sistemi firmaları izledi.
Kullanıcılar yaygınlaşan mobil cihazlarla birlikte gidecekleri yeri dijital ortamlardan arıyor. Yıl boyunca hastanelerden restoranlara, devlet dairelerinden eğlence mekanlarına kadar birçok yer internet üzerinden araştırılıyor. Her 2 kişiden 1'i aradığı yere aynı gün içerisinde gidiyor.

ÇİN MUTFAĞINA İLGİ ARTIYOR
Veri tabanında 670 kategoride 840 binden fazla firma bulunduran Türkiye'nin online firma rehberi Yellow Pages'in, 2015'in ilk 6 ayındaki verilerine göre, güneş enerji sistemi firmalarının aranma oranı yüzde 139 oranında arttı. Yılın ilk yarısında revaçta olan bir diğer mekan ise Çin mutfağı. Çin mutfağı restoranlarının aranma oranı yüzde 142 artış gösterdi.

KIŞ AYLARININ GÖZDESİ KAYAK MERKEZLERİ
Yılın ilk aylarında yaşanan şiddetli karın kullanıcıları kayak merkezlerine yönlendirdiği görüldü. Rakamlara göre kayak merkezlerinin aranma oranı yüzde 97 oranında arttı. İlk 6 ayda artış gösteren diğer sektörler arasında online firmalar da yer arıyor. Online firmaların aranma oranında yüzde 70'lik bir yükseliş söz konusu.

GENEL SEÇİMLER PARTİ ARAMALARINA YANSIDI
7 Haziran 2015 Genel Seçim serüveni de arama sonuçlarına yansımış durumda. Siyasi partilerin aranma oranından yüzde 23'lük bir yükseliş gözlemleniyor. Dikkat çeken diğer artış ise yüzde 53 oranında kağıt ve kağıt ürünlerinde yaşandı. Bu aramayı yüzde 45 oranında süt ve süt ürünleri izledi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Nuh Şengül, Özgürlükler Derneği, yozgat devlet hastanesi com, korkut fotoğrafları, bengü son albüm, abdullah gül insan gerçekten hayret ediyor, sivas istanbul uçak, gladyatör pc, diyet listesi yazdır, beşiktaş belediyesi tiyatro, tente yapılışı, sinemalar, george clooney boşanıyor, zimbabveli siyaset adamı, kaleiçi, jandarmada neler oluyor, meriç nehri yunanistan,