Perşembe28.03.2024
HABERLER - ÇEVRE - TÜRKİYE - HATAY
27 Kasım 2015 - 12:04:04

Hatay'da bulunan 2 başlı deniz kaplumbağası incelemeye alındı

Hatay'da bulunan Samandağ kumsalında, iki başlı deniz kaplumbağası yavrusu bulundu.
Hatay'da bulunan 2 başlı deniz kaplumbağası incelemeye alındı 0 Hatay'da bulunan Samandağ kumsalında, iki başlı deniz kaplumbağası yavrusu bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü deniz kaplumbağalarını koruma çalışmaları sırasında bilim dünyasını hayrete düşüren bir olayla karşılaştı. Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde bir ilk olma özelliği taşıyan ve bilim dünyasının ilgisini çeken deniz kaplumbağası yavrusunun 2 kafası 4 yüzgeci ve bir kuyruğu bulunuyor Chelonia mydas türü bu yavru kaplumbağanın yaklaşık bir ay önce ilk bulunduğunda boyu yaklaşık 4 cm ve ağırlığı 19 gramdı. Ayrıca birbirinden bağımsız olarak hareket eden her iki kafa ayrı ayrı beslenebilmekteydi.

YAVRU BİR AY YAŞAYABİLDİ
Hayata bu şekilde gelen yavru kaplumbağaların yetişkinliğe ulaşma şansı çok zor. Yüzme davranışını zamanla koordineli bir şekilde kazanan bu yavru da, su içerisinde derine dalamamakta bu yüzden su üzerinde yüzmekteydi. Yaklaşık bir ay yaşayan ve boyu 1 cm uzayarak, 8 gram kadar da ağırlığı artan yavru hayatını kaybetti.

YAVRU KAPLUMBAĞA DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENECEK
Konuyla alakalı açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yavru kaplumbağanın ölüm sebebinin muhtemelen organ yetmezliğinden kaynaklandığının tahmin edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Ölüm sebebini açıklığa kavuşturmak için yavru üzerinde detaylı bir inceleme yapılacak. Bu incelemenin yapılması için yavru kaplumbağa Bakanlığımız koordinatörlüğünde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezine transfer edildi".
Türkiye'nin deniz kaplumbağaları açısından önemli bir üreme alanı olduğunu da belirten Veysel Eroğlu, deniz kaplumbağalarına yönelik koruma çalışmalarının her zaman olduğu gibi bundan sonrada titizlikle yürütüleceğini sözlerine ekledi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Hatay'da bulunan 2 başlı deniz kaplumbağası incelemeye alındı Hatay'da bulunan 2 başlı deniz kaplumbağası incelemeye alındı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Mucur, Eyüp Gümüş, ankara sosyal bilimler üniversitesi, asena gülben, sakarya üniversitesi olay, oyuncak silah tanıtımı, rasim ozan kütahyalı şok kaseti, ercan saatçi ekşi, meyve kurutucu, altındağ çatışma, nesrin cavadzade röportajları, cem vakfı muharrem oruç saatleri, fatih patlama, elazığ havalimanı telefon numarası, jülide akpınar, sinan aygün danışmanı, venezuela uçak bilet fiyatları,