Perşembe28.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
03 Eylül 2015 - 09:33:41

Gaziantep Yemek Şenliği ne zaman, nerede?

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı, birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getiriyor.
Gaziantep Yemek Şenliği ne zaman, nerede? 0 Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı, birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getiriyor.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 15. Gaziantep Yemek Şenliği, 5 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda başlıyor. Geçtiğimiz yıl 100 bin kişinin ağırlandığı İstanbul'un en büyük yemek şenliklerinde bu sene de yoğun katılım bekleniyor. Şenlikte katılımcıların 150 bin porsiyon yemek tüketmesi bekleniyor.
Şenliğe gelenlere renkli bir program hazırladıklarını ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar, "Pek çok sanatçının sahne alacağı etkinliklerde ziyaretçilere davul zurna eşliğinde bir eğlence sunacağız. Gaziantep'in meşhur yemeklerini tadan misafirlerimiz halay çekerek yediklerini eritecek. Yemek ve baklava yeme yarışmalarıyla Antep sofrasının inceliklerini sergileyeceğiz. Şenliğimizde beyran, dövmeli alaca çorba, içli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin yüzlerce lezzeti tadılacak" dedi.
5 Eylül Cumartesi günü başlayacak şenlik, 6 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek. 5 Eylül Cumartesi günü saat 13.30'da açılışı yapılacak şenlikte saat 14.00'de yemek ve baklava yeme yarışması, saat 15.00'de ise davul zurna ve halay gösterileri, sahne şovları yer alacak.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Orhan Turan, Kilimli, kemençe uzun hava dinle, metin akpınar ıh ıh gayseri, müge arda kimdir, cojep ermeni soykırımı, giresun ubyo, gaz bombası satış, bitlis tatvan devlet hastanesi adres, ezgi seyfe, kelkit vadisi ilçeleri, diyetisyen olmak için, otopsi doktorları, akedaş alanya işletme müdürlüğü, bağkur maaş artışı, neler oluyor programı ahmet böken, çaldıran ak parti ilçe başkanı,