Cuma19.04.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - İSTANBUL
11 Aralık 2015 - 22:45:37

Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretine ilişkin, "Berdimuhamedov ile görüşmede enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür gibi alanlarla konuşacağız" dedi.
Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı 0 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretine ilişkin, "Berdimuhamedov ile görüşmede enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür gibi alanlarla konuşacağız" dedi.
Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Aşkabat'ta düzenlenecek Tarafsızlık Konferansı'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağı ziyaretle ilgili, "Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Birazdan Aşkabat'a hareket edeceğiz. Yarın Türkmenistan'ın daimi tarafsızlığının 20. yıl dönümü çerçevesinde Aşkabat'ta düzenlenecek Tarafsızlık Konferansı'na katılacağım. Bu ziyaretimde bana bakanlarımız ve bürokratlarımız eşlik edecek. Türkmenistan güvenlik alanında çok önemli gelişmeler kaydeden bir kardeş ülkemiz. Bu vesileyle tüm Türkmenistan halkının tarafsızlığının 20. yıl dönümünü canı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkmen kardeşlerinin yanında olmaya devam edecek. Dostumuz ve kardeşimiz Türkmenistan ile ilişkilerimiz mükemmel derecededir. Bir çok alanda stratejik işbirliği yürütüyoruz. Başta devlet başkanları olmak üzere üst düzeyde gerçekleştirilen bu ziyaretler ilişkimizin en önemli göstergesidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Değerli kardeşim Berdimuhamedov bu yıl içinde ülkemizi 3 kez ziyaret etti. Bende son olarak 2014 Kasım ayında bir ziyaret gerçekleştirmiştim. Bu ziyaret cumhurbaşkanı seçildikten sonra Orta Asya bölgesine gerçekleştirdiğim ilk ziyaretti. 12 Ekim'de Avaza'da düzenlenmesi ön görülen Türkmenistan- Azerbayva-Türkiye üçlü zirvesini terör saldırısı nedeni ile ertelemiştik. Yarın kıymetli dostum Berdimuhamedov ile bir araya gelecek baş başa bir görüşme gerçekleştireceğiz. Görüşmede enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ekonomi, eğitim ve kültür gibi alanlarla konuşacağız. Orada bulunan diğer devlet başkanlarıyla da görüşeceğiz. Gündemdeki konuları da konuşacağız. Ana vatanımız Türkmenistan'da işadamlarımız, müteşebbislerimiz göğsümüzü kabartan çalışmalara imza atıyor."
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Muratlı kavşağı, Remzi Okan, yelkenli filmleri, erdemli gazeteleri, terör örgütü eta, eyüp çetin, manisa saruhanlı devlet hastanesi nden online randevu al, karaman cevahir iletişim, namaz uykudan hayırlıdır arapça, akhisar belediyespor telefon numarası, hakan akkaya zor beğenirim, gemlik son dakika, çanakkale destanı boyabatlı mustafa, mehmet haberal ve eşi, bursa lazer epilasyon fiyatları, tunceli firmaları, gürcistan resmi dili,