Cuma29.03.2024
HABERLER - MAGAZİN - TÜRKİYE - BURSA
27 Kasım 2015 - 13:23:06

Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği'nin daveti üzerine ilçeye gelerek, cuma namazını Babasultan Mahallesi'nde kıldı.
Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti 0 Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği'nin daveti üzerine ilçeye gelerek, cuma namazını Babasultan Mahallesi'nde kıldı.
Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Hüseyin Özay (Korkut), Kaptan Gürman (Geyikli), Celal Al (Abdurrahman), Ayberk Pekcan (Artuk Bey)'den oluşan oyuncu ekibi Babasultan Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılandılar. Geyikli Baba türbesini ziyaret ederek dua eden ekip ardından Babasultan camiinde cuma namazını kıldılar. Oyuncular arasında yer alan ve Babasultan caminin hemen yanında türbesi bulunan Geyikli Baba türbesini ziyaret eden Kaptan Gürman, canlandırdığı karakterin türbesinde dua ederken oldukça heyecan yaşadı.
Cuma namazının ardından dizi oyuncuları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Korkut karakterini canlandıran Hüseyin Özay, "Canlandırdığımız karakterlerin asıllarını görmek bizi mutlu etti. Bizde o tarihi karakterleri doğru yansıtmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş çok riskli bir iş. En ufak bir yanlışta büyük bir sapma olur korkusuyla dikkat ediyoruz. Başta yapımcımız arkasında bulunan kocaman ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizlerden çıkan o güzel eseri sizlere yansıtmaya çalışıyoruz. Becerebildiğimiz kadar görevimizi yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Bamsı Beyrek karakterini canlandıran Nurettin Sönmez, "Teveccüh görmek büyük bir şeref. Bu topraklarda olmak, bu havayı teneffüs etmek çok değerli manası büyük" diye konuştu.

"BURSALI OLARAK HAMD OLSUN BÖYLE BİR PROJE İÇİNDEYİM"
Abdurrahman karakterini canlandıran Celal Al, "Herkesten Allah gani gani razı olsun. İlginiz için alakanız için. Bursalı olarak hamd olsun böyle bir proje içindeyim. Böyle bir zatın da hayatının anlatıldığı bir projedeyim. İnşallah bu görevi hakkıyla yaparız." Diyerek karakteri ile alakalı soruya; diziyi izlemeleri yönünde tavsiyede bulundu.
Artuk Bey karakterini canlandıran Ayberk Pekcan, "Allah sizlerden razı olsun, bize gösterdiğiniz teveccüh için. Biz burada Ata topraklarında bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Konukseverliğiniz için çok çok teşekkürler" dedi.

KENDİ TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ
Babasultan Mahallesi'nde yer alan Geyikli Baba karakterini dizi de canlandıran Kaptan Gürman ise, "Çok heyecanlıyım. Buraya gelirken heyecandan öldüm. Böyle zatların karakterini taşımak çok zor ve sorumluluk isteyen bir şey. İnşallah muavvaf oluyoruzdur" dedi.
Açıklamaların ardından her Cuma namazı sonrası Babasultan mahallesi muhtarlığı tarafından dağıtılan pilav ayran dizi oyuncularına da ikram edildi.

SELFİE VE FOTOĞRAF ŞOV
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan dizi oyuncuları, vatandaşlarla selfie ve fotoğraf çekinerek anı ölümsüzleştirdiler.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti Diriliş Ertuğrul ekibi Geyikli Baba türbesini ziyaret etti

Yorum Yaz:



Aramalar:

Elmalı köyü, Bedestenlioğlu Mahallesi, arsuz son dakika haber, eşkiya doçka istanbul bizim sözleri, jean pierre belkalem, hafriyat kamyonu aylık getirisi, ılgaz vergi dairesi, astana ortalama sıcaklık, canik başarı üniversitesi moodle, haseke vander linden, uğur ışılak bir damla olsam, ahmet özhan yandı gönlüm, güneş gözlükleri, marmaris çiftlik koyu, roma vatikan, eskipazar ortaokulu, istanköy tarihi,