Salı14.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
04 Nisan 2015 - 16:39:27

DHKP-C'li önemli isim gözaltına alındı

Terör örgütü DHKP-C operasyonunda İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin Türkiye'de terör örgütü DHKP-C ile ilgili birçok kritik dava ve olayda isminin geçtiği öğrenildi. Kaczynski'nin 3 eylem talimatıyla Türkiye'ye geldiği iddia edildi.
DHKP-C'li önemli isim gözaltına alındı 0 Terör örgütü DHKP-C operasyonunda İdil Kültür Merkezi'nde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin Türkiye'de terör örgütü DHKP-C ile ilgili birçok kritik dava ve olayda isminin geçtiği öğrenildi. Kaczynski'nin 3 eylem talimatıyla Türkiye'ye geldiği iddia edildi.
Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen ve İngiliz ajanı olduğu ileri sürülen Kaczynski'nin, aralarında İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terörist saldırısının da bulunduğu 3 eylem talimatı ile geldiği iddia edildi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yaklaşık bir hafta kadar önce Yunanistan'dan Türkiye'ye geldiği tespit edilen Stephen Shah Kaczynski'nin aralarında İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terörist saldırısının da bulunduğu 3 eylem talimatı ile geldiği iddia edildi. Şüpheli Stephen Shah Kaczynski'nin gözaltına alındığında barodan avukat atanmasını talep etmediği, kendisini Halkın Hukuk Bürosu'ndan gelecek avukatların savunabileceğini söylediği öğrenildi. İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin Türkçe bildiği için tercüman istemediği de öne sürüldü. Emniyette susma hakkını kullanarak, parmak izi vermeme konusunda ise direndiği belirtildi.
Şüpheli Kaczynski'nin banka hesap hareketlerini de inceleyen yetkililer, Türkiye'ye geldiğinden beri hesaplarında ciddi hareketlilik olduğunu vurguladı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

kök hücre, Tıp Fakültesi, kofi kingston özel hareketleri, süleyman şah saygı karakolu son dakika haberleri, namaz vakti tarsus, selda alkor asmalı konak, michael jackson türkiye, elektrik panosu uyarı, kilimli gazeteciler sitesi, yemek borusu yırtılması belirtileri, gülsuyu ilkokulu, passolig örnek, gökçeada uğurlu satılık, ödemiş galeri, recep altepe arnavut mu, yeni anayasa ombudsman, selda alkor ekrem bora,