Perşembe28.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - BURSA
01 Eylül 2015 - 10:08:55

Bursa Osmangazi'deki Somuncu Baba'nın evi ve fırını restore ediliyor

Bursa'nın manevi mimarlarından Somuncu Baba'nın evi ve fırını, Osmangazi Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Bursa Osmangazi'deki Somuncu Baba'nın evi ve fırını restore ediliyor 0 Bursa'nın manevi mimarlarından Somuncu Baba'nın evi ve fırını, Osmangazi Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Restorasyon çalışmalarını inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Bursa'nın tarihi ve kültürel eserlerin yanı sıra manevi miras yönünden de oldukça zengin bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak bizler de, bu tarihi ve kültürel miras ile birlikte manevi mirasımıza da sahip çıkıyor, korunup yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz" dedi.
Osmangazi Belediyesi'nin tarihi ve manevi mirasa sahip çıktığını, Somuncu Baba evi ve fırını ile ilgili başlatılan restorasyon çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Mustafa Dündar, "Restorasyon çalışmaları ile birlikte, çevresinin bir külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmalarımız da tamamlanarak, kamulaştırılan binaların yıkımları gerçekleştirildi. Burası bizim bir kültür hazinemiz, manevi mirasımız. Vatandaşlarımızın, yerli yabancı turistlerin gelip ziyaret edeceği bir mekan olacak. Bununla birlikte o döneme ve işlevine uygun olması için, var olan fırınımızda ürettiğimiz ekmekleri buradan, ihtiyaç sahiplerine dağıtarak, Somuncu Babanın manevi mirasını da yaşatmış olacağız" diye konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Bursa Osmangazi'deki Somuncu Baba'nın evi ve fırını restore ediliyor Bursa Osmangazi'deki Somuncu Baba'nın evi ve fırını restore ediliyor Bursa Osmangazi'deki Somuncu Baba'nın evi ve fırını restore ediliyor

Yorum Yaz:



Aramalar:

Mustafa Ekim, Ferdi Bezikli, altındağ battalgazi mahallesi anaokulu, seferihisar sürücü kursu, karaciğer olimpiyatları, çubuk bebek şekerleri, limon maskesi, madımak lokmacısı, adıyaman eğitim ve araştırma hastanesi genel sekreteri, sebahattin demir kimdir, slaven bilic privatni zivot, hatay mühimmat, linyit ilkokulu, organize suçlar polis, istiklal caddesi bekar sokak, yatağan online, düzce akçakoca myo,