Perşembe28.03.2024
HABERLER - BİLİM VE TEKNOLOJİ - TÜRKİYE - ANKARA
30 Temmuz 2015 - 08:07:15

5G ihalesi ne zaman?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos'a ertelenen 4G ihalesinin şartnamesinde değişiklik yapıldı. İhale şartnamesinde yapılan değişiklikle ihalenin 4G ihalesi değil, 4.5G ihalesi olacağı, yapılacak ihalenin 5G'yi de kapsayacağı açıklandı.
5G ihalesi ne zaman? 0 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos'a ertelenen 4G ihalesinin şartnamesinde değişiklik yapıldı. İhale şartnamesinde yapılan değişiklikle ihalenin 4G ihalesi değil, 4.5G ihalesi olacağı, yapılacak ihalenin 5G'yi de kapsayacağı açıklandı.
26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarılarının ardından 26 Ağustos'a tarihine ertelenen 4G ihale şartnamesinde değişiklik yapıldı. İhalenin 26 Ağustos tarihinde Ankara'da yapılacağı duyuruldu.

4.5G ŞARTI
İhale şartnamesinde yapılan değişiklikle kamuoyunda 4.5G olarak bilinen "IMT-Advanced" teknolojisini kullanma zorunluluğu getirildi. Operatörlerin yeni gelişen 5G teknolojisine ise BTK'dan izin almadan geçme imkanı da getiriliyor.
26 Ağustos'ta yapılacak ihalenin ardından tahsis edilecek frekanslardan 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak.

HIZLI TRENDE DE İNTERNET
Şartnamede yapılan değişiklikle uzunluğu 1 kilometrenin üzerindeki tüneller ile duble yollar, otoyol ve yüksek hızlı tren hatlarını kullanan vatandaşların da mobil internet hizmeti almalarına imkan sağlanacak.
Mevcut Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilmesi gereken asgari nitelikli Ar-Ge personeli sayısını yüzde 50 arttırılırken, yeni yatırımların en az yüzde 10'unun Türkiye'de ürün veya sistem geliştirmek üzere kurulmuş olan KOBİ niteliğindeki tedarikçiler alınması zorunluluğu getirildi.
Yerli ürün kullanım oranları ilk şartnamede yüzde 3-8-15 olarak düzenlenirken yeni şartnamede ise birinci yıl için en az yüzde 30, ikinci yıl için en az yüzde 40 ve üçüncü yıl ile devam eden yılarda en az yüzde 45 yerli ürün kullanma zorunluluğu getirildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Güzelyurt metrobüs durağı, Akçakale, ankaragücü store, sorgun lisesi, taksim zeytinburnu, istanbul hukuk, sosa transfer ücreti, namaz öğreten seccade fiyatları, sakıp sabancı cenaze, ahmet altan veda yazısı, gerede de erkek cesedi, keman öğrenme, işsizlik alma şartlari, veysel eroğlu yılbaşı, hastane oyunu, yalçın akdoğan ve ailesi, ankara üniversitesi nasıl,