Cuma19.04.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
03 Aralık 2015 - 12:41:19

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımında son durum

Yavuz Sultan Köprüsü'nün yapımında kullanılan halatların uzunluğu dünyayı üç kez dolanacak uzunlukta.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımında son durum 0 Yavuz Sultan Köprüsü'nün yapımında kullanılan halatların uzunluğu dünyayı üç kez dolanacak uzunlukta.
İstanbul'un trafiğini rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a yetkilillerden bilgi aldı.

ÜZERİNDEN 10 BİN TONLUK TRENLER GEÇECEK
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a bilgi veren yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Köprüde asma köprülerde görülen ana kablo ile asma halatlar kullanıldığı öğrenildi. Bunun yanında eğik askılı köprülerde var olan eğik askılar da YSS'de mevcut olduğu tasarıma hibrit köprü denildiğini belirten yetkililer, köprünün üzerinden geçecek olan iki tane yük treninin toplam ağırlıkları yaklaşık 10 bin ton olduğunu ifade etti.

TELLER UÇ UCA EKLENDİĞİNDE DÜNYAYI ÜÇ KEZ DOLAŞIYOR
Yapısal yorulma ömrü 100 yıl olan 3. Köprü de 68 adet askı halatı kullanılırken, askı halatları da 7 mm çapında tellerin bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Bir kablo büklümünün, 5.2 mm çapında yedi adet telin bir araya getirilmesiyle oluşturulduğu Yavuz Sultan Köprüsü'nde bu büklümlerden 151 adeti bir araya getirilerek bir adet kablo meydana geliyor. Yetkililer, Bu kabloların içindeki tellerin uç uca eklendiğinde 124.832 km uzunluğa ulaştığını ifade ederek, kullanılan kabloların toplam uzunluğunun dünyayı üç kez dolaşacak uzunluğu denk geldiğini belirtti.
İnşaatta gelinen son nokta ise kameralar tarafından görüntülendi. Köprünün kulesinden görüntülenen manzara, inşaatta incelemede bulunanları hayran bıraktı. Bazı görevlilerin selfie çektiği gözlendi.

DEMİRCAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE ŞÜKRANLARIMIZI İLETİYORUZ
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 3. Köprü'nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, "Emeği geçen, yapan, yaptıran ve takip eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Tam 95 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Yani İstanbul içerisindeki trafiği Edirne tarafından alıp Kocaeli tarafına getirecek olan hat, İstanbul içerisindeki trafiğe bir nebze olsun rahatlık getirecek büyük bir teknolojidir. Ben herkese teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizin. Geleceğin Türkiye'sine hep birlikte umutla koşuyoruz" dedi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımında son durum Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımında son durum Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapımında son durum

Yorum Yaz:



Aramalar:

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın, Av. Yusuf Ulutaş, balıklı rum hastanesi bölümleri, edirne valisi özgeçmişi, emek sineması urfa bilet fiyatları, polifenol analizi, çanakkale şehitleri oratoryosu metni, çiğdem özer defacto, android zone, çanakkale destanı hikayeleri, ısparta emniyet müdürlüğü personel şube, kiev türkçe çeviri, kar yağışı ile ilgili ayetler, at eti yiyen ulkeler, mehmet erdoğan nereli, tarihi eser ördek, italya avrupa ülkesimi,