Cuma26.04.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - MANİSA
01 Aralık 2015 - 16:23:28

Uşak'da çalıştığı yerde işkence gören gürcü kadına devlet sahip çıktı

Uşak'ın Eşme ilçesinde bir gazinoda işe başladığının ilk günü öldüresiye dövülerek tecavüz edilen ve sol gözünü kaybeden Gürcü asıllı T.G.'nin yardım çığlığına Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü duyarsız kalmadı.
Uşak'da çalıştığı yerde işkence gören gürcü kadına devlet sahip çıktı 0 Uşak'ın Eşme ilçesinde bir gazinoda işe başladığının ilk günü öldüresiye dövülerek tecavüz edilen ve sol gözünü kaybeden Gürcü asıllı T.G.'nin yardım çığlığına Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü duyarsız kalmadı.
İHA'nın haberi üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, T.G.'ye psikolojik destek verileceğini belirterek Manisa Barosu tarafından da hukuksal destek talep ettiklerini söyledi.
T.G.'nin Uşak'ta gördüğü şiddet olayından sonra kaderine terk edilmediğini ve sosyal bir devlet anlayışıyla mağdur vatandaşa her konuda sahip çıkıldığını kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürü Murat Konan, "Haber üzerine biz Celal Bayar Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yatan ve ağır bir şekilde şiddet gördüğü tespit edilen vatandaşımızla ilgili iki sosyal hizmet uzmanı arkadaşımızı görevlendirdik. Personelimiz hem şiddet gören vatandaşımızla hem de oradaki doktor ve sağlık personeliyle gerekli çalışmayı yaptı. Tedavisini yürütürken hem bedenen hem ruhen hasar görmüş bir insanla karşı karşıyayız. Uzmanlarımızın tespiti o yönde. Hem normal tedavisinin yapılması gerekiyor hem de psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğu kanaatine vardık. Orada doktorla konuşarak psikiyatrik konsültasyon ve psikolojik destek vereceğimizi ifade ettik. Bu şekilde görüşmelerimizi yaptık" dedi.
Olayın adli yönden de önemli olduğuna dikkat çeken Murat Konan, şunları söyledi: "Adli yönden yapılacak olan işlemle ilgili biz Manisa Barosu ile de yakın diyalog içerisindeyiz. Onlarla iletişime geçtik ve hukuk noktasında ne yapılması gerekiyorsa bunları kendilerinden rica ettik. Bundan sonra biz hem psikologlarımız hem sosyal hizmet uzmanlarımız aracılığıyla takip edeceğiz. Bunlar hiç hoş görmediğimiz yani inşallah bu tip durumlarla çok sık karşılaşmayız. Vatandaşımızın yaşadığı bu durumdan etkilenmeden hayatını normal sürdürmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir gözünü kaybetmiş diğer gözünde de görme kaybı var. İnşallah bu olaydan çok etkilenmeden hayatını sürdürme noktasında biz elimizden ne geliyorsa gerekli desteği vereceğiz. Yabancı uyruklu bir kardeşimiz ama sonuna kadar kendisine destek olacağız."
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Uşak'da çalıştığı yerde işkence gören gürcü kadına devlet sahip çıktı Uşak'da çalıştığı yerde işkence gören gürcü kadına devlet sahip çıktı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Artvin Tanıtım Günleri, Rus Gelin, liverpool sakatlar, ezgi mola diyet listesi, fatih belediyesi şikayet mail, yeditepe üniversitesi uzaktan erişim, bağlama nasıl yapılır, enfeksiyon hastalıkları ve belirtileri, bursa büyükşehir belediyesi hasta nakil ambulansı, fatih uysal bıçak, akhisar belediyespor vikipedi, vladimir putin mal varlığı, tıp fakültesi ısparta telefon numarası, unicaja malaga stadium, kadlec sağlık kontrolü, diyanet işleri başkanlığı şeması, yeşil çay ile zayıfladım,