Pazar05.05.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - BATMAN
03 Aralık 2015 - 13:07:37

Teşhisi konulamayan hastalık, aynı aileden 5 kişiyi engelli duruma düşürdü

Batman'ın Sason ilçesinde ikamet eden Demir ailesinin 5 ferdi, 2 yaşlarında yakalandıkları teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle engelli durumuna düştü. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan 4'ü kardeş 5 kişi, 1,5 yaşındaki yeğenleri Sümeyra'nın da aynı hastalığa yakalanmaması için dua ediyor.
Teşhisi konulamayan hastalık, aynı aileden 5 kişiyi engelli duruma düşürdü 0 Batman'ın Sason ilçesinde ikamet eden Demir ailesinin 5 ferdi, 2 yaşlarında yakalandıkları teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle engelli durumuna düştü. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan 4'ü kardeş 5 kişi, 1,5 yaşındaki yeğenleri Sümeyra'nın da aynı hastalığa yakalanmaması için dua ediyor.
Sason'un Mehmet Akif Mahallesi'nde ikamet eden Demir ailesinden Mesude (32), Aydın (27), Hanis (25), Emrullah (12) adlı kardeşler ile Bilal (3) adlı yeğenleri, 2 yaşlarında teşhisi konulamayan bir hastalığa yakalandı. Söz konusu vatandaşlar, zaman geçtikçe el ve ayaklarının geriye doğru büzüşmesi ile kemiklerini erimesi yüzünden engelli durumuna düştü. Gün geçtikçe de tekerlekli sandalyeye mahkum olan vatandaşlar, ağabeylerinin 1,5 yaşındaki kızı Sümeyra'nın aynı hastalığa yakalanmaması için dua ediyor.

"UMUT IŞIĞI ARIYORUZ"
Engelli vatandaşların babası Mehmet Demir, çocukları ve torunu için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere gitmedikleri hastanenin kalmadığını belirterek, "Doğduklarında hepsi sağlıklıydı. Hatta iki yaşına kadar hiçbir olumsuz etkisi olmayan bu hastalık iki yaşından itibaren belli olmaya başlıyor. İlk önce ayakları yamulmaya başlıyor. Daha sonra elini ve ayağını kullanamaz hale geliyor. Tek başlarına yemek yiyemiyorlar. Bütün hayat şartlarında zorlanmaya başlıyorlar ve artık yürüyemez hale geliyorlar. İki kızım, iki oğlum ve bir de torunum olmak üzere aynı bedensel engele sahip beş evladım var. Şu anda 3 yaşındaki torunum Bilal'de de bu hastalık maalesef başladı. En büyük korkumuz bir buçuk yaşındaki torunum Sümeyra'nın da beş ay sonra bu hastalığa yakalanmasıdır. Bütün dualarımız şimdilik Sümeyra bebek için. Allah devletimizden ve cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Maddi hiçbir sıkıntımız yok. Tek isteğim bu hastalığın azda olsa bir tedavisi için doktorlarımızdan bir umut ışığıdır" dedi.

"KARDEŞİM OKULA GİDEMİYORUM DİYOR, İÇİM YANIYOR"
Tek dileğinin Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük kardeşi Emrullah'ın ve küçük Bilal'in iyileşmesi olduğunu dile getiren Mesude Demir ise, "Ben kendim için üzülmüyorum. Kardeşime ve yeğenime bir çare istiyorum. Kardeşim ve yeğenim okula gidiyorlar. Arkadaşlarına özeniyorlar. Ara sıra küçük kardeşim Emrullah yanıma geliyor abla ben okula gidemiyorum diyor. Ben onlar için çare istiyorum Ben kendi halime şükrediyorum. Ama onlar küçük bizim gibi sabredemiyorlar, üzülüyorlar. Onlara gün geçtikçe okula gidemiyorlar. Şimdiye kadar çok cefa çektik, fakat hiçbir zaman televizyon ve gazetelere konuşmadık hep sabrettik, azmettik. Ben buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan Ahmet Davutoğlu'na profesörlere ve bütün doktorlara sesleniyorum. Biz kendimiz için değil bedensel engelli küçük kardeşim ve abimin oğlu için bir tedavi bir çare istiyoruz" diye konuştu.
Hanis Demir de kendileri için bir şey istemediklerini ancak küçük kardeşi ve yeğenlerinin kurtulmasını istediklerini kaydetti.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Teşhisi konulamayan hastalık, aynı aileden 5 kişiyi engelli duruma düşürdü Teşhisi konulamayan hastalık, aynı aileden 5 kişiyi engelli duruma düşürdü

Yorum Yaz:



Aramalar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı, Bayındır Devlet Hastanesi, nevruz bayramı nedir uzun, çanakkale şehitleri ile ilgili görseller, uğur ışılak çıktım yücesine, aşık veysel ödülleri, melih gökçek zam haberi, toprak kayması en çok hangi bölgelerde görülür, korkuteli devlet hastanesi kadın doğum doktorları, sakarya üniversitesi tarih bölümü, kısıklı ilköğretim okulu, ninova alışveriş merkezi diyarbakır, ömer faruk sorak filmleri, stafilokok prenos, kocaeli üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi adres, yıldırım jandarma karakolu, fidye gölgelerin efendisi,