Perşembe28.03.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - ANKARA
10 Aralık 2015 - 12:03:04

Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova (Atmaca-4) Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne büyük darbe vurdu. Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü 0 Türk Silahlı Kuvvetleri, Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova (Atmaca-4) Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütüne büyük darbe vurdu. Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Kasım 2015 tarihinden itibaren Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde öz yönetim ilanı birlikte mahalle girişleri ve caddelerin kapatıldığı belirtilerek, kazılan hendeklerin mayın/el yapımı patlayıcılar ile tuzaklandığı ve güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırı faaliyetlerie gerçekleştirildiği vurgulandı. 2 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Artuklu ilçesi Meydanbaşı mevkiinde askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında mayın/EYP'li saldırı sonucunda 1 askeri personelin şehit olduğu hatırlatılarak, 6 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Duruca Mahallesi bölgesinde askeri aracın geçişi esnasında mayın/EYP patlatılması sonucu 6 askeri personelin de yaralandığı bildirildi. Bu olaylara karıştıkları değerlendirilen teröristlerden sözde Mardin eyalet yapılanması içerisinde Ömeryan alanında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK'ya mensup 3 teröristin 9 Aralık 2015 tarihinde saat 14.45 sıralarında Mardin/Nusaybin kuzeyi Serikanya Mahallesi bölgesinde icra edilen operasyonda güvenlik güçleri ile girdikleri silahlı çatışma sonucunda silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilerek, ölü ele geçirildiği ifade edildi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü

Yorum Yaz:



Aramalar:

Daily Mail, Yenişehir, masör zeynep, kadın sürücü erkeklerin aklını aldı, sibel kirer iki orta bir sade, konyada alacak verecek meselesi, yıldıray oğur rize, trabzon radyo, tarihi eser haritası, adana adliyesi önünde protesto, kayseri büyükşehir belediyesi kültür yolu projesi, silifke canlı, av tüfekleri nasıl yapılır, venezuela nereye bağlı, ziraat türkiye kupası yapılacak maçlar, elektrik panosu nedir, uzun ahmet çınar polatlı,