Cumartesi27.04.2024
HABERLER - DÜNYA - SUUDİ ARABİSTAN - MEKKE
11 Eylül 2015 - 14:06:32

Kâbe'de cuma namazı izdihamı

Yüz binlerce müslüman cuma namazı için Kabe'de bir araya geldi. Erken saatlerden itibaren Kabe-i Muazzama'nın 4-5 kapısından içeri girebilmek için uzun kuyruklar oluşturan müminler, 42 derece güneşin altında saatlerce beklemeye ise aldırmadı.
Kâbe'de cuma namazı izdihamı 0 Yüz binlerce müslüman cuma namazı için Kabe'de bir araya geldi. Erken saatlerden itibaren Kabe-i Muazzama'nın 4-5 kapısından içeri girebilmek için uzun kuyruklar oluşturan müminler, 42 derece güneşin altında saatlerce beklemeye ise aldırmadı.
Kabe'yi genişletmek için 4 yıldır yürütülen inşaat çalışmalarında bu yıl en zor ve yoğun safhaya gelinmesi sebebiyle Harem-i Şerif'e girişler sınırlı sayıda kapıdan yapılabiliyor. Bu sebeple sabah namazında Kabe'yi tavafa gelip cuma namazını bekleyenlerin dışında gelenler uzun süre kuyrukta beklediler. Üst katlara çıkışın da sadece kraliyet misafirhanesi önündeki köprüden verilmesi sebebiyle içeri girmek hem zor oldu hem de sınırlı sayıda giriş sağlanabildi. Zemzem Tower tarafındaki girişlerin de kapalı olması sebebiyle Kral Abdülaziz Kapısı önünde daha önce yaşanan yoğun kalabalık bu cuma oluşmadı.
İçeriye girmeye çalışan bir kişi, 1 saat yolculuk yaptıklarını, içeriye girmek için ümitli olduğunu ve bundan sonra daha kalabalık olacağını kaydetti.
Kabe imamı, hutbede hac ile alakalı ayeti kerimeleri okuyarak, uzaklardan gelen Müslümanların haclarının mübarek olmasını diledi. İmam hutbede, zulüm altında olan Arakan, Filistin Müslümanları başta olmak üzere mazlumlar için de yardım diledi.
Cuma namazı sonrasında Mekke-i Mükerreme sokakları hareketlendi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Kâbe'de cuma namazı izdihamı Kâbe'de cuma namazı izdihamı Kâbe'de cuma namazı izdihamı Kâbe'de cuma namazı izdihamı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Kazdağı Milli Parkı, RUSYA, türkiye hastanesi vikipedi, ayvacık çpl, fatih erkoç sahne ücreti, berksan hande yener, şehitler abidesinin tarihi, sanat eseri nitelikleri, oto kiralama gaziantep fiyatları, arena spor salonu adres, botaş kariyer, dolapdere romanlar, uefa tüm eşleşmeler, mehmet yıldırım lice, saruhanlı özel idare, samatya devlet hastanesi onkoloji doktorları, şahin sucuk puzzle kazananlar,