Cuma17.05.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İZMİR
03 Aralık 2015 - 15:20:07

İzmir Ödemiş'de bin600 yıllık kalıntılar bulundu

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, geçtiğimiz yıl bir tıp merkezinin inşaatının temel kazısı sırasında geçmişi bin 600 yıla kadar uzanan kalıntıların bulunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bölgede bir kazı çalışması başlatıldı.
İzmir Ödemiş'de bin600 yıllık kalıntılar bulundu 0 İzmir'in Ödemiş ilçesinde, geçtiğimiz yıl bir tıp merkezinin inşaatının temel kazısı sırasında geçmişi bin 600 yıla kadar uzanan kalıntıların bulunmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bölgede bir kazı çalışması başlatıldı.
Ödemiş ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki müze yanında yapımı planlanan tıp merkezi inşaatının temel kazısı sırasında geçtiğimiz yıl geçmişi bin 600 yıla kadar uzanan kalıntılar bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından inşaatın kazı çalışmaları da durdurulmuştu. İlçedeki bu gelişme ise herkesi dikkatini çekti. Öte yandan bugüne kadarda bazı görevliler bölgede inceleme yapıp kalıntıları mercek altına aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ise kazı çalışması için izin çıktı. İznin ardından bölgeye gelen dört arkeologlar, bölgenin tarihi hakkında önemli bilgiler edinilmesi düşünülen alanda çalışma başlattı.
Uzmanlar ise, kazı çalışması sırasında ortaya çıkan kalıntıların, Ödemiş'in yerleşim geçmişinin 2 bin yıl öncesine kadar dayandığına işaret ettiğini belirtti. 2013 yılında Ödemiş'te aynı şekilde, Üç Eylül Mahallesi Kumkuyu mevkiinde höyüğe rastlanmış ve tescil çalışmalarına başlanmıştı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Göztepe Medikal Park Hastanesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, can erdem ankara, vefa salman aslen nereli, raul meireles cami dövmesi, dünya su günü çalışmaları, görgüsüzlük ne demektir, çarşı gezi davası, eskişehir nevruz programı, belçika diyanet vakfı, acıbadem üniversitesi taban ve tavan puanları, kayseri turgut reis mahallesi posta kodu, spor şiirleri, ısparta biber gazı, olimpiyat stadı galatasaray olympiakos, meningokok ne, uzungöl nedir,