Çarşamba08.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
08 Aralık 2015 - 12:25:54

İatanbul'da operasyon: İş adamından tehditle para alan örgüt üyeleri adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yasa dışı sol bir terör örgütüne yönelik operasyon polis kameralarınca kaydedildi.
İatanbul'da operasyon: İş adamından tehditle para alan örgüt üyeleri adliyeye sevk edildi 0 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yasa dışı sol bir terör örgütüne yönelik operasyon polis kameralarınca kaydedildi.
Operasyonda, 20 şüpheli polis tarafından yakalanırken, gözaltına alınan bazı şüphelilerin yurt dışında üst düzey toplantılara katıldığı ve örgüt adına bir iş adamından tehdit ile para aldığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta İstanbul başta olmak üzere, toplam 15 ilde bir operasyon gerçekleştirmişti. Toplam 32 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınmış, ayrıca aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeler ele geçirilmişti. Polis, yaptığı inceleme sonrası yakalanan şüphelilerden bazılarının terör örgütü tarafından Bosna Hersek ve Fransa'da gerçekleştirilen üst düzey toplantılara katıldığını örgüt adına bir iş adamından tehdit ile para aldığını belirledi. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin, değişik tarihlerde yüzleri kapalı olarak silahlı, molotoflu, havai fişekli, taşlı,sopalı korsan eylemlere katılarak güvenlik güçleriyle çatıştıkları, kamu binaları ile çevrede bulunan iş yerlerine zarar verdikleri belirlendi. Girmiş oldukları silahlı çatışmalarda ölen örgüt mensupları için düzenlenen illegal anmalara, örgütün önem atfettiği günlerde gerçekleştirdiği kapalı alan toplantıları ile örgüt propagandasına dönüşen birçok eylem ve gösteriye katıldıkları tespit edilen şüpheliler dün yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLERİN HAVALİMANINDAN YURT DIŞINA ÇIKIŞLARI VE OPERASYON ANI KAMERADA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü , operasyon ile ilgili görüntüleri basına dağıttı. Görüntülerde, helikopter destekli operasyonda özel harekat polisleri , evlere operasyon gerçekleştirirken, helikopterden de operasyon anı saniye saniye kaydediliyor. Ayrıca toplantılara katılmak için yurt dışına çıkan şüphelilerin, havalimanındaki görüntüleri güvenlik kameralarına da yansıdı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

helikopter kazası, Cumhurbaşkanı Alassane Vattara, kumluca nerede, ermeniler ile kurtuluş savaşımızda hangi cephede mücadele verilmiştir, beşiktaş taraftarı olayları, elbistan küçükler, tuğrul türkeş oğlunu evlendirdi, ingilizce yön tarifi, inme sonrası, acıbadem üniversitesi öğrenci kulüpleri, gazeteci zeynep tuğrul, doğubayazıt bayan futbol takımı, musevi müslüman evliliği, bedir arslan, başkanlık sistemi ne zaman, bahçelievler ilçe emniyet müdürlüğü ruhsat randevu alma, adli tıp kurumu fizikçi alımı,