Pazartesi20.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - DİYARBAKIR
08 Mayıs 2015 - 13:17:46

Diyarbakır ve İzmir'de YDG-H operasyonu

Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çeşitli suçlara karışan 10 YDG-H üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.
Diyarbakır ve İzmir'de YDG-H operasyonu 0 Diyarbakır ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çeşitli suçlara karışan 10 YDG-H üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.
Diyarbakır Adliyesi'nden yapılan açıklamada, Sur ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H mensupları tarafından çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen, Bağlar ilçesi Fatih Mahallesinde bir şahsın öldürülmesi, Ziya Gökalp Müzesi'nin yakılarak yağmalanması, güvenlik güçlerinin müdahalesinin engellenmesi amacıyla hendek kazma eylemi, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli, bombalı ve silahlı saldırı eylemleri, PTT ve banka şubelerinin yakılarak yağmalanması, yüzü kapatılarak yol kesme, adam kaçırma suçlarını işledikleri iddia edilen şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 23 şüpheli hakkında arama ve elkoyma kararı alındığı ifade edildi.
Açıklamada, "8 Mayıs 2015 tarihinde Diyarbakır ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucu suça sürüklenen çocuk M.K. ile yaşı büyük A.D., Ş.S., E.T., V.D., S.E., M.D., V.A., M.E. ve H.B. isimli toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış; yapılan aramalarda 3 çift turuncu eldiven, 1 tek eldiven, 3 maske, 2 telsiz, 16 sayfa doküman, 1 kutu torpil ele geçirilerek kolluk görevlileri tarafından muhafaza altına alınmıştır. Diğer 13 şüpheli hakkında yakalama çalışmaları devam etmektedir. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

GÜMÜŞHANE, Fatma Gökçe, samsun eğitim ve araştırma hastanesi plastik cerrahi doktorları, altan tan hatip dicle, adıyaman üniversitesi akademik personel alımı, hastane üroloji, shahid kapoor romantik komedi filmleri, mikrodalga fırın kaç lira, tutak eski belediye başkanları, istanbul müzik ödülleri, muhsin yazıcıoğlu hayrettin karaman, rüyada uyuşturucu hap görmek, onur öymen adana, kurtuluş savaşı ıle ılgılı resımler, çanakkale deniz zaferi filmi, eczacılık fakültesi okumak zor mu, nejat işler bıyıklı,