Cumartesi28.06.2025
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - DİYARBAKIR
18 Ağustos 2015 - 14:46:17

Diyarbakır Lice'de Gökçe-Gömeç mevkii özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Diyarbakır Valiliği tarafından dün akşam saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Lice ilçesinde bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinin 18 Temmuz-3 eylül 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır Lice'de Gökçe-Gömeç mevkii özel güvenlik bölgesi ilan edildi 0 Diyarbakır Valiliği tarafından dün akşam saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı Lice ilçesinde bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinin 18 Temmuz-3 eylül 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin, kenti sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi. Açıklamada, "Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliği, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice ilçesi sınırlarında bulunan Gökçe - Gömeç bölgesi (Kuzey'de Kutlamış Mahallesi ve Duru Karakolu, Doğu'da Kayacık Mahallesi, Güneydoğu'da Goçkar Dağı, Güney'de Gökçe ve Yazıköy mahalleleri, Batı'da Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos - 3 Eylül 2015 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" denildi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Mahmudiye Mahallesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, beştepe çamlık sitesi satılık daire, ahmet atakan biyografi, halep yozgat olacaktı, kuşlar uçuyor hayat ne garip, uzun bacak ateli, dursunbey ilçe jandarma, demba ba ınstagram, gazi mahallesi veteriner, tır sürücüsü oyna, hukuk muhakemeleri kanunu karşı dava, ersan ilyasova barcelona, eyüp ocakbaşı, tolgay arslan istatistik, nazlı çelik öztarhan kolyesi, turgutlu şahin sürücü kursu,