Cuma29.03.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - ANKARA
13 Aralık 2015 - 01:10:28

Ankara Mamak'ta doğalgaz patlaması: 4 yaralı

Ankara'da bir binada doğalgaz testi sırasında meydana gelen patlamada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
Ankara Mamak'ta doğalgaz patlaması: 4 yaralı 0 Ankara'da bir binada doğalgaz testi sırasında meydana gelen patlamada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde Mamak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ege Mahallesi 788 sokakta bulunan Park Maya konutlarından birinde, 2 işçinin 1'inci katın 1 ve 2 numaralı dairelerinin sayaçlarını kontrol ettikleri sırada patlama meydana geldi. Test yapan 2 işçi patlamada ağır yaralandı. Patlama sonrası çıkan yangında ise 2 bina sakininin dumandan etkilendiği öğrenildi.
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve Uluslararası Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralanan 2 işçiyi ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk ederken, dumandan etkilenen 2 bina sakinine de ambulans içerisinde oksijen tedavisi uyguladı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise binanın etrafına güvenlik şeridi çekerek önlem aldıktan sonra, bina içerisinde başka kimsenin olup olmadığını hakkında araştırma yaptı. Mahalle sakinleri olup bitenleri şaşkınlıkla izledi.

"YEMEK ESNASINDA BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ MEYDANA GELDİ"
Olayın meydana geldiği Ege Mahallesi'nin Muhtarı Ali Kahraman patlamayla ilgili olarak, "Biz tam yemek yiyorduk. Yemek esnasında büyük bir patlama sesi meydana geldi. Dışarı çıktığımızda insanlar burada koşuşturuyordu. Ben karşı binada oturuyorum, karşı binadan buraya geldim. 112 Acili aradım. Emniyetteki görevli arkadaşları hemen aradım. 'Buraya hemen ekip gönderin, büyük patlama meydana geldi' dedim. O arada bir çocuğun yanık olduğunu gördüm. Onu hemen aldık getirdik; bu doğalgaz şirketinde çalışan bir arkadaş" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN KATLARA BAKTIM HERHANGİ BİR ÖLÜ, YARALI VAR MI DİYE"
Patlama sonrasını anlatan Kahraman, "Doğalgaz testi mi yapıyorlardı onu bilmiyorum. Ben bütün katlara baktım herhangi bir ölü, yaralı var mı diye. 19 numaralı kapıyı çaldım. Orada bir annemiz çıktı 2 çocuğuyla, onları aldık. Yaralı olan çocuğumuzu hemen ambulansa götürdük, yüzü yanıktı, elleri yanıktı. Başka arkadaşınız var mı diye sordum. 'Bir arkadaşım daha var mı' diye söyledi. Aldığımız bilgi doğrultusunda birileri onu hastaneye götürmüş galiba. 6 ailemiz buraya taşınmışlardı, içeride eşyaları mevcuttu. İçeride 19 numarada oturan bir ailemizi çıkarmıştık, 1 numaradaki bir arkadaşımız vardı, o da bir akrabasına gitmişti. 3 numaradaki ailede burada yoktu" şeklinde konuştu.
Patlama sonrası dairelerde çökmeler ve camlarda da patlamaların meydan geldiği görüldü. Binanın sadece birkaç dairesinin kullanılıyor olması büyük bir facianın önüne geçti.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Sivrihisar, Mukadder Yasan, yolsuzluk operasyonu detayları, genelkurmay başkanı cezaevinde, meyve zeka oyunları, gta san andreas makineli tüfek hilesi, denizli ısparta petrol, karnaval radyo adres, ibrahim tatlıses seni sana bırakmam, yıldız lego, yeşil çay ıhlamur, nemlendirici göz kremi, avcılar uyducu, ergenekon davası sonuçları, hakan hatipoğlu varmısın yokmusunda ne kadar kazandı, çağlayan adliyesi gözaltı, kalp hastalıkları derneği,