Perşembe02.05.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - ANKARA
25 Kasım 2015 - 10:26:27

66 Yıllık NATO tarihinde ilk: Birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı

Türkiye'nin dün vurduğu uçak, 66 yıllık NATO tarihinde birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı oldu.
66 Yıllık NATO tarihinde ilk: Birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı 0 Türkiye'nin dün vurduğu uçak, 66 yıllık NATO tarihinde birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı oldu.
Türkiye dün sınır ihlali yapan ve uyarıları dikkate almayan aidiyeti belirsiz bir uçağı F-16'larla vurarak düşürmüş, söz konusu uçağın Su-24 tipi ve Rusya Hava Kuvvetlerinin uçağı olduğu öğrenilmişti.
Ankara ile Moskova arasında krize yol açan ve dünya liderlerinin de açıklamalarıyla dahil olduğu olay, bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Zira, düşürülen uçak, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) tarihinde birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı oldu. NATO, 1949 yılında kuruldu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

66 Yıllık NATO tarihinde ilk: Birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı 66 Yıllık NATO tarihinde ilk: Birlik üyesi bir ülke tarafından vurulan ilk Rus uçağı

Yorum Yaz:



Aramalar:

MASAK YÖK, Eyüp Belediye Başkanı, dalyan yılbaşı, izmir doğal yaşam parkı haritada göster, mustafa akbaş izmir, van cumhuriyet caddesi canlı, iphone sorgulama, hayvanlar günü ne zaman, türkiye kodu, çankırı uydu, yan hakeme gittim, sabri sarıoğlu eşi, jose sosa numarası, selen soyder nerede oturuyor, melet dari jauh, demokrasi makale, emlak konut,