Pazar19.05.2024

ZİGETVAR

ZİGETVAR haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Zigetvar

Zigetvar daki tarihi kalıntı Zigetvar Kalesi dir. Bu kalenin yerinde, Kelt ve Roma dönemlerinden itibaren savunma amaçlı binalar yer aldığı bilinmektedir.

Zigetvar Kuşatması

Bu maddedeki bilgilerin eksik ve/veya yetersiz olduğu düşünülmektedir. Konuyla ilgili tartışma için maddenin tartışma sayfasına bakabilirsiniz. Maddeyi.

Zigetvar

macaristanin ufak ve sirin bir kasabasi. macaristanin güney batisinda, balaton gölünün alt tarafinda kalir. zigetvara gidince haliyle zigetvar kalesini görmek.

Zigetvar Kalesi; Bir Tarihin Sonu

Zigetvar Savaşı, Avusturya arşidükü Maksimilyan ın İstanbul Antlaşması nı son seferi olacak olan Zigetvar Seferine çıkması sonucu gerçekleşen savaştır.

Zigetvar Kuşatması

Macaristan daki Zigetvar Kalesi nin fethinden sadece bir yaşama veda eden Kanuni Sultan Süleyman ın kale yakınlarına gömülen iç.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Kalbi Zigetvar'da Aranıyor

Kanuni Sultan Süleyman 1566 yılında hasta olduğu halde on üçüncü ve son seferi olan Zigetvar üzerine sefere çıktı. Bu sırada yetmiş üç.

Kanuninin Son Seferi Zigetvar Ve Ölümü‏

Kanunî Sultan Süleyman ın son seferi; adını, kuşatılan Zigetvar kalesinden alır 1566. 1562 de Avusturya ile Osmanlı Devleti arasında bir antlaşma yapıldı.

Zigetvar Sigetvar Veya Szigetvar Seferi

Zigetvar Kuşatması ve Kanuni Sultan Süleyman ın ölümü. Zigetvar Kuşatması öncesi durum. Zigetvar savaşında neler yaşandı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü yer

KÜLTÜR-SANAT

3337 Gün 8 Saat 4 dk. önce yayınlandı

1