Pazartesi20.05.2024

Yezidiler

Yezidiler haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Yezîdîler

Yezidiler ya da Ezidiler, Arapça: يَزِيدِيَّةٌ ‎, Farsça: یَزِیدِیَانْ ‎, Kürtçe: یَزِیدِیَانْ ‎ veya Yezidilerin önemli ibadethanelerinden biri olan Laliş teki Nûranî Dergahı.

İşte 'sır' Dinleriyle Yezidiler

4 Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti IŞİD örgütünün hedefinde olan Iraklı Yezidiler, sır dinleri ve gelenekleriyle yeniden dünyanın.

Yezidiler Kimdir Ve Neye Taparlar?

Irak ta inançları nedeniyle IŞİD in saldırılarına maruz kalan Yezidiler in inançları, yaşayış biçimleri ve gelenekleri merak konusu oldu.

Yezidiler

cogunluka mardin dolaylarında yasamaktadırlar.ama zaten cok buyuk bir kisim almanyaya göctugunden nufuslari cok az kalmistir.yurtdisinda ölen yezidilerin.

Yezidiler

4 Yezidilik, tarihte Hz. Muhammed in emriyle babası El-Hakem ibn-i Ebî el-ʿAs ile birlikte Mekke nin güneyindeki Taif kentine sürülen dördüncü.

Yezidiler Kimdir? Ezidiler Kimdir? Melek Tavus Nedir? Türkiye'de Kaç

Nitekim kendilerinin Ez-dadan geldiklerine inanan Yezidiler, kendi soylarından olmayan birinin bu mezhebe girebilmesini mümkün görmezler; çünkü onlara.

Yezidiler

4 Ezidiler Musul da yaşıyor IŞİD saldırısı ile gündeme gelen Yezidiler neye inanıyorlar, Yezidilik dini nedir Ezidik inanışı ve nüfus sayıları ne.

Haber Ezidiler Şeytana Mı İnanıyor Yezidilik Nedir? Haberi

Yezidilik, Ortadoğu kökenli bir dindir. Yezidiler çoğunlukla Kürt olup, ağırlıklı olarak Irak ın Musul kentinde yaşamaktadırlar. Suriye, Türkiye, İran, Gürcistan ve .

Hançerli Köyü

4 IŞİD in saldırısıyla gündeme gelen Ezidiler, daha çok Kuzey Irak ta yaşıyor. yezidilerkimdirIşidkuzey ırakezidiEzidiler

Şırnak'ta PKK terörüne karşı yürüyüş

GENEL

3181 Gün 6 Saat 44 dk. önce yayınlandı

Uluslararası Ceza Mahkemesine IŞİD çağrısı

DÜNYA

3350 Gün 3 Saat 10 dk. önce yayınlandı

1