Pazartesi29.04.2024

Süryani

Süryani haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Süryaniler

Kilisenin ve bazı mensuplarının kullandığı dil İsa nın da konuştuğu Süryanice Aramice dir. Kilise patriklik merkezini birçok kez değiştirmek zorunda kalmıştır.

Süryanice

Süryanice ܣܘܪܝܝܐ Suryoyo/Suryāyā bir Arami dili. Kadim/Antik Aramca, Arami diline dayanmakta olup eski dillerden Akadca, Asurca ve Babilce yle, çağdaş.

Süryani Ortodoks Kilisesi

Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hıristiyan mezhebidir ve Ortadoğu da yaşayan Hıristiyan Semitik bir halk olan Süryanilerin çoğu bu.

Süryani

Fransa da Ermeni soykırımının inkarının cezalandırılmasıyla ilgili yasa teklifiyle gündeme gelen Marsilya milletvekili Valerie Boyer Süryani.

Süryani

Süryaniler, kökenleri 5000 yıl öncesine giden bir toplumdur. Mezopotamya da yeşeren ve uygarlığın gelişiminde önemli rol üstlenen eski Mezopotamya.

Süryaniler Kimdir?

. zor olmadi ama polisler pesimizde, bak geliyorlar. - eyvah napiiim. arabada kaldik. - süryani. cabuk cabuk arabayi sur yani, sursene olm. 194292 11.06. 2000.

Süryani

Süryaniler. Süryaniler, köken olarak Hz. Nuh?un oğlu Sam?a dayanırlar. Semitik ırka mensup bu topluluğun yerleşim alanları genelde Mezopotamya bölgesidir.

Süryaniler Süryaniler Süryaniler

Süryanilik, ilk başlarda Mezopotamya da boy vermiş, sonra yakın doğuya yayılmış bir Hıristiyan mezhebinin adıyken, günümüzde bir.

Bir Halkın Adıdır Süryani

süryani, Samilerin,Arami kolunun doğu bölümünde olan bir Hristiyan topluluğu ve bu topluluktan olan kimse. süryani benzeri: süryani ayaklanması, süryani.

Sözde Süryani soykırımı anıtı dikilecek

DÜNYA

3315 Gün 21 Saat 46 dk. önce yayınlandı

1