Cumartesi04.05.2024

Osmanlı Arşivleri

Osmanlı Arşivleri haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

T.c. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi arşivleri ve fotoğraf galerisi.

Osmanlı Arşivi Daire..

Osmanlı Arşivi, Osmanlı İmparatorluğu nun ilk yıllarından yıkılışına dek geçen sürede imparatorluğun imzaladığı anlaşmalar, tutulan defterler ve diğer tüm.

Osmanlı Arşivi Araştırma

Osmanlı Arşiv Belgeleri, vesikalar, tapu tahrir, sicil ahval, maliyeden müdevver defterler, orjinal haritalar,

Katalog Tarama

Şimdiki konumuz Osmanlı Arşivleri. isimli köşe yazısı ve tüm Oral Çalışlar köşe yazıları Radikal de!

İletişim

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, Osmanlı Arşivleri ndeki belgelerin nemlendiğine dair çıkan haberleri yalanladı.

Osmanlı Arşivi Rehberi

bu başbakanlık osmanlı arşivi nin bir sürü problemi vardır, kataloglama cok yavaş sürmektedir, ağırlıkla 19. yy. ve klasik dönem 15-16 yy. kataloglanmaktadır.

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet

Ancak Sultanahmet te bulunan Osmanlı arşivlerinin bulunduğu bina, otel yapılın dere yatağında bulunan Kağıthane ye taşınınca belgelerin.

Osmanlı Arşivi

Geçtiğimiz hafta Sultanahmet teki Başbakanlık Osmanlı Arşivi eski binasının otele dönüştürüldüğü haberleri büyük yankı uyandırmıştı.

Tarih Ve Medeniyet Osmanlı Arşiv Belgeleri

Başbakanlık Osmanlı Arşivi ne 1970 li yılların başında girdim. O zaman arşiv binası bodrum ve birinci kattan oluşan bir binadaydı ve İstanbul.

Şimdiki Konumuz Osmanlı Arşivleri...

OSMANLI ARŞİVLERİ KAPALI MI, TEHCİRLE İLGİLİ BELGELER SAKLANIYOR MU? Tehcirle ilgili her konuda orijinal belgelere ulaşım şansı vardır.

Osmanlı Arşivleri İçin Üst Düzey Koruma!

Başbakanlık Osmanlı Arşivi Uzmanı Kasım Hızlı tarafından hazırlanan Okkası 3 Kuruşa Satılık Tarih Var! başlıklı yazıda, 1931 yılı Mayıs ayında.

Osmanlı Arşivleri

Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı. Dr. Önder BAYIR. Osmanlı Arşivi Daire Başkanı. Dr. Ahmet Zeki İZGÖER. Yayın İşleri Koordinatörü. Hazırlayanlar.

Osmanlı Arşivleri Binası Otel Oldu Yeni Bina Dere Yatağına Yapıldı

5 İstanbul da yeni yapılan Osmanlı Arşivleri binasıyla ilgili iddialar iktidar partisinin muhafazakar kimliğine gölge düşürüyor.

Osmanlı Arşivi Binası Adım Adım Böyle Yokoldu

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü basında Osmanlı arşivlerindeki 100 milyon belge ve 370 bin defterin göz göre göre çürümeye terk edildiği.

Osmanlı Arşivleri

2000 yılına kadar geçen sürede 150 milyon belgeye sahip Osmanlı arşivinin yüzde 25 i kullanılamaz hale geldi. Yurtdışına birçok belge.

Osmanlı Arşivi Nasıl Kurtarıldı?

Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi nin ocak sayısında Osmanlı arşiv belgelerinin 1931 yılında Bulgaristan a hurda kağıt fiyatına satılmasını.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi Rehberi

İki yıl önce Sultanahmet ten Kağıthane ye taşınan Başbakanlık Osmanlı Arşivleri nde sular durulmuyor.

Osmanlı Arşivleri'ndeki Kötü Koşullar Akp'nin Muhafazakarlığına

Osmanlı Arşivi. 20.603 beğenme · 168 kişi bunun hakkında konuşuyor. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi.

Hdp Başbakanlık Osmanlı Arşivleri'ni Sordu

207 mekanına 26 ziyaretçiden 2.040 fotoğraf ve Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı tavsiyeye bak. Tarih kokusunun buram buram alinacaği yerr :

Osmanlı Arşivi 'tarih'e Karıştı

Başbakanlık Osmanlı Arşivleri binasının, Kağıthane ye taşınmasıyla birlikte Sultanahmet teki Özel İdare ye ait tarihi bina hiçbir izin alınmadan.

Tarihin Kaynakları

T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığına bağlı Osmanlı Arşiv Merkezi, yaklaşık 130.000 m2 lik kapalı alanıyla blok.

Osmanlı Arşivleri Vatikan'a Mı Satıldı?

Katalog tarama servislerini kullanabilmek için ücretsiz olarak kayıt olabilirsiniz. Kayıtlı kullanıcı olmanız halinde, burada yapmış olduğunuz katalog taraması.

Araştırmacılar Osmanlı Arşivi'ne Dava Açıyor

-Yunus Emre Enstitüsü ve Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Enstitüsü ülkemizin zengin tarihi birikimini yansıtmak ve Osmanlı döneminin önemli.

Osmanlı Arşivi

Devlet Arşivleri Çalişanlari. 1.701 beğenme · 31 kişi bunun hakkında konuşuyor. Bu sayfada arşiv çalışanlarının sorunları, istekleri ve arşivlerin durumu.

Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı

Türkiye ve Mısır ın ardından en büyük üçüncü Osmanlı arşivine sahip olan Bulgaristan ın başkenti Sofya daki Milli Kütüphane görüntülendi.

Osmanlı Arşivleri Binasını İzinsiz Otel Yaptılar

Erdoğan, yeni Osmanlı Arşivi Hizmet Binası nın açılışında yaptığı konuşmada, Yani bizim için Çanakkale ne ise, şu anda bu Osmanlı.

Papa'ya şiddetli kınama

POLİTİKA

3308 Gün 21 Saat 41 dk. önce yayınlandı

Selahattin Demirtaş'ın Çanakkale açıklamasına Erdoğan'dan sert cevap

POLİTİKA

3333 Gün 16 Saat 48 dk. önce yayınlandı

Ermenistan arşivleri neden açılmıyor?

POLİTİKA

3333 Gün 17 Saat 4 dk. önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı ziyareti

POLİTİKA

3333 Gün 18 Saat 57 dk. önce yayınlandı

1