Salı30.04.2024

Gaziantep'te Şahin Bey'in şehit edilişi

Gaziantep'te Şahin Bey'in şehit edilişi haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Belinay'ın Gözyaşları Gaziantep'te Şahin Bey'in Şehit Edilişinin...

25 dak. önce Gaziantep te Şahin Bey in şehit edilişinin 95. yıldönümü anma programında İstiklal Marşını okuyan 8 yaşındaki Belinay Demir, gözyaşlarına.

Belinay'ın Gözyaşları

47 dak. önce Gaziantep te Şahin Bey in şehit edilişinin 95. yıldönümü anma programında İstiklal Marşını okuyan 8 yaşındaki Belinay Demir, gözyaşlarına.

Antep Savunması

Antep te bulunan Fransız birlikleri Maraş a gitmeye bir daha teşebbüs edemediler . Antep Savunması nı her şeyin üstünde tutan Şahin Bey, Çapalı Köyüne giderek burayı Şahin Bey in şehit olması ve Türk Kuvvetlerinin yenilgiye uğraması.

Son Dakika Gaziantep Haberleri

13:45 Belinay ın Gözyaşları Gaziantep te Şahin Bey in şehit edilişinin 95. yıldönümü anma programında İstiklal Marşını okuyan 8 yaşındaki Belinay Demir, .

Fransızların Antep Katliamı Takvim Oldu...

Gaziantep te, Fransız askerlerinin kenti işgali sırasında önce kurşunlayıp, sonra Şahinbey in şehit edilişinin 86. yıldönümünde, Severoğlu İnşaat ın sahibi Sıtkı.

Gaziantep

Belinay ın GözyaşlarıGaziantep te Şahin Bey in şehit edilişinin 95. yıldönümü anma programında İstiklal Marşını okuyan 8 yaşındaki Belinay Demir, gözyaşlarına.

Şahinbey Şehit Edilişinin 94.yılı Dönümünde Anıldı

GAZİANTEP - ŞAHİNBEY - Dr.Sadık Ahmet ilkokulu cephane azalmış, Alay Komutanı da şehit olunca açlık ve sefaletten biten birlikler arasında Araplara teslim İşgal devam ettikçe Antep te dahi ahaliyi zaptedebilecek hiçbir kuvvet mevcut.

Atatürk Köşesi

Haber Gaziantep te duyulur, duyulmaz halk iki bayramı bir arada kutlamanın O gün şehir ana-baba günü,binlerce,onbinlerce insan, okullar, esnaf birlikleri ile ve alkışlarla kabul edildi, 8 Şubat 1921 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak.

Şahinbey Anıt Mezarı

43 yaşında süngülenerek şehit edildi. Naaşın defnedildiği 1877 yılında Gaziantep te dünyaya gelen Şahinbey, rüştüye eğitimi almıştır. 1899 da Yemen e er.

Şehit Şahinbey'i Duyguyla Andık!... Olaymedya

Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 94. Şahin Bey, İşgal altındaki Antep in vaziyetini görerek Antep te kalmaya karar verdi .

Belinay Demir, İstiklal Marşı'nı okurken ağladı

GENEL

3320 Gün 19 Saat 46 dk. önce yayınlandı

1