Pazar28.04.2024

Eyüp Sultan Cami

Eyüp Sultan Cami haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Eyüp Sultan Cami Nasıl Gidilir?

Eyüp Sultan Camii, dikdörtgen planda, mihrabı çıkıntılıdır. Merkez kubbe altı sütun ve iki filayağına müstenit kemerlere yaslanır, etrafında yarım kubbe, ortasında.

Eyüp Sultan Camii

Eyüp Sultan Camii / Fotoğraf: Semih AKER Kara surları ile Haliç surlarının birleştiği yerin dışında yer alan Eyüp Camii ve Türbesi İslam dünyasının kutsal.

Eyüp Sultan Camii

Kiraz ın cenazesi bugün saat 11.00 de Çağlayan Adliyesi nde yapılacak törenin ardından Eyüp Sultan Cami nde kılınacak cenaze namazı.

İstanbul Tanıtımı

Eyüp Sultan Cami kökleri Bizans dönemine kadar uzanan bir yerleşim yerine inşa edilmiştir. Rivayete göre burada sahabeden Eyüp.

Eyüp Sultan Cami

Eyüp Sultan Camii, İstanbul da Haliç in kuzey ucunda Eyüp semtinde bulunmaktadır. İslamiyet i ilk kabul edenlerden ve Arapların İstanbul u kuşatması sırasında.

Eyüp Sultan Cami Hakkında Bilgiler Tarihi Ulaşım Gezip Gördüm

Eyüp Camii ve etrafındaki medrese, aşhane, imaret, hamamla türbeden oluşan külliye Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul un fethinin hemen arkasından.

Eyüp Sultan Camii

ilk olarak fatih sultan mehmed tarafindan 1458 yiliında yaptirilan,sonradan bir eyüp sultan camii ve kültür merkezinin ilk iki katı ibadethane olarak inşa.

T.c. İstanbul Müftülüğü

2 Çağlayan daki İstanbul Adalet Sarayı nda rehin alındıktan sonra öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz ın cenazesi, Eyüp Sultan Camii nde öğlen.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesi taziyeleri kabul etti

GENEL

3315 Gün 5 Saat 37 dk. önce yayınlandı

1