Pazartesi29.04.2024

Eyüp Camii

Eyüp Camii haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Eyüp Camii Nasıl Gidilir?

Eyüp Sultan Camii, dikdörtgen planda, mihrabı çıkıntılıdır. Merkez kubbe altı sütun ve iki filayağına müstenit kemerlere yaslanır, etrafında yarım kubbe, ortasında.

Eyüp Sultan Camii

Eyüp Camii ve etrafındaki medrese, aşhane, imaret, hamamla türbeden oluşan külliye Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul un fethinin hemen arkasından.

Eyüp Sultan Camii

Kara surları ile Haliç surlarının birleştiği yerin dışında yer alan Eyüp Camii ve Türbesi İslam dünyasının kutsal yerlerinden kabul edilir. Eyüp-el Ensari Hz.

T.c. İstanbul Müftülüğü

İstanbul un fethinden sonra yapılan bir cami, külliye, türbe ve imarethane olan Eyüp Sultan Camii ve Eyüp Sultan Türbesi hakkında bilgiler, fotoğraflar.

Eyüp Sultan Camii İstanbul

Eyüp Sultan Camii, İstanbul da Haliç in kuzey ucunda Eyüp semtinde bulunmaktadır. İslamiyet i ilk kabul edenlerden ve Arapların İstanbul u kuşatması sırasında.

Istanbul

eyüp ilçesinde bulunan cami. içinde peygamberin ayak izinin bulunduğu yer. dine sıkı bağlı kesimlerin sünnet ve nikah evvelsi illa gittiği mekan.

Eyüp Sultan Camii

Zalpaşa Camii. Defterdar Caddesi ile Zal Paşa Caddesi arasında olup her iki caddeye açılan kitabesiz avlu kapıları vardır.Defterdar Caddesine açılan kapının .

Eyüp Sultan Camii

. Camii Canlı İzle, Eyüp Sultan Camii Mobese Kamerası İzle, İstanbulu Seyret. İstanbulizle İBB Mobese Kameraları ile Eyüp Sultan Camii canlı izleyebilirsiniz.

İstanbul'da gezilecek dini yerler

GENEL

3228 Gün 6 Saat 51 dk. önce yayınlandı

1