Cumartesi18.05.2024

Eminönü Yeni Camii

Eminönü Yeni Camii haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Eminönürüstem Paşa 34116 Fatih/istanbul

Yeni Cami ya da Valide Sultan Camii, İstanbul da 1597 yılında Sultan III. etmek üzere Eminönü de bir cami yaptırmak isteyen Safiye Sultan tarafından 1597 de.

Eminönü Yeni Camii

TARİHÇESİ:Bugün Eminönü denilen yerde bulunan Yeni Cami nin temeli 1597 yılında atıldı. Sultan III. Mehmed in tahta geçişiyle Valide sultan namı ile bütün.

Yeni Cami

Eminönü nde Mısır Çarşısı nın karşısında olan Yeni Valide Camii Külliyesi, Osmanlı tarihi boyunca yapımı en uzun süren Külliye olma özelliğine sahiptir. III.

T.c. İstanbul Müftülüğü

İstanbul da 1597 yılında temeli atılan Yeni cami, Osmanlı sultanları tarafından yaptırılan büyük camilerin son örneğidir.

Eminönü Yeni Camii

O zaman caminin önündeki meydan yoktu; cami, hemen deniz benzeri bir yapılaşma oluştuğunu bilmiyoruz fakat yeni iskan dalgası dikkatten kaçmış değildi. Eminönü nden Tahtakale ve Mahmutpaşa, onun ardından.

Eminönü Meydanı Ve Eminönü Yeni Camiivalide Sultan

Eminönü ndeki Yeni cami ihmal edilen camilerimizden birisi,önünden günde binlerce kişi geçiyor ama kaç kişi içeriye giriyor yada dönüp camiye bir kere bakıyor.

Yenicami'nin Bilinmeyen Hikayesi

İstanbul un en güzel camilerinden biri olan Eminönü ndeki Yeni Cami Valide Sultan Camii hakkında bilgiler, fotoğraflar, adres ve ulaşım bilgileri.

Eminönü Yeni Cami

Yeni Cami ye, Cami-i Kebir denildiği gibi halk arasında Üçüncü Şerefeli Cami olarak İstanbul-Eminönü ndeki Türk-İslam mîmarisinin zarif muhteşem mabedi.

İstanbul'da gezilecek dini yerler

GENEL

3247 Gün 13 Saat 0 dk. önce yayınlandı

1