Pazartesi13.05.2024

Büyükçekmece Köprüsü

Büyükçekmece Köprüsü haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Büyükçekmece Köprüsü

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, İstanbul ilinin Büyükçekmece ilçesinde bulunan, Büyükçekmece ile Mimarsinan arasında yer alan tarihi köprü. İstanbul u .

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü

​​​BÜYÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜ. Şaşılası, hoş bir köprüdür, eşsizdir. Uzun boylu, hilal kaşlı bir güzeldir. Mimar Koca Sinan. Güzelliğine mimarının bile şaşırıp.

Büyükçekmece Köprüsü

Büyükçekmece Köprüsü Mimarsinan eseri olup yapılarının listesini veren Tuhfetü l-Mimarin de bulunan eserlerden biri de Büyükçekmece Köprüsü dür.Köprü.

Buyukcekmece Kanuni Sultan Suleyman Koprusu

5 Büyükçekmece E-5Teki Mimarsinan Köprüsü Çöktü haberi ve daha fazla haberler için hemen tıklayın! En güncel haberler ve son dakika.

Büyükçekmece E

Sinan ın 400 den fazla eseri var. Sinan bu köprüyü, bu 400 den fazla eseri çinde yaptığı en güzel altı eserden biri olarak kabul ediyor. İmzasını tek bir eserine.

Sinan'ın Medar

kanuni sultan süleyman ın hd 1520-1566 zigetvar seferine çıkarken yapımını başlattığı, ancak 2. selim zamanında 1566-1567 arasında bir yılda.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü

5 Büyükçekmece köprüsü üzerindeki bir şeritte meydana gelen çökme nedeniyle, E-5 Karayolu nun Edirne istikameti uzun süre trafiğe kapandı.

Büyükçekmece Köprüsü'nde Çökme

Mimar Sinanın eserlerinden Büyükçekmece köprüsü hakkında bilgi.

Büyükçekmece Köprüsü

Büyükçekmece Köprüsü. Bir Mimar Sinan eseri olan Büyükçekmece Köprüsü nün inşasına Kanuni Sultan Süleyman devrinde başlanılmış.

1