Pazartesi13.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - VAN
06 Nisan 2015 - 07:01:56

Van Kalesi kayalıklarına tırmanan gençler mahsur kaldı

Van Kalesi'nin güney bölümündeki kayalıklardan tırmanmak isterken yaklaşık 150 metrede mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin 3 saatlik operasyonuyla kurtarıldı.
Van Kalesi kayalıklarına tırmanan gençler mahsur kaldı 0 Van Kalesi'nin güney bölümündeki kayalıklardan tırmanmak isterken yaklaşık 150 metrede mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin 3 saatlik operasyonuyla kurtarıldı.
Hafta sonu tatilinde Van Kalesi'ne giden Celal Budak ve Yıldırım Ceyhan isimli 2 üniversite öğrencisi, kalenin Güney bölümündeki kayalıklara tırmandı. Zeminden yaklaşık 150 metreye kadar tırmanan Budak ve Ceyhan, kayalıkların kayganlaşması nedeniyle mahsur kaldı. İki arkadaşın yardım istemesi üzerine vatandaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amirliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerine haber verdi. Kısa sürede kaleye gelen ekipler, yukarıdan sarkıttıkları halatı bellerine bağladıkları Budak ve Ceylan'ı ayağı indirdi.
Yıldırım Ceyhan, "Merak ettiğimiz için kayalığa tırmanmak istedik. Kayalar çok kayganlaştığı için tırmanamadık, geri de dönemedik. Bekleyerek çevreden geçen vatandaşlardan yardım istedik. Bizi kurtaran tüm ekiplere teşekkür ederim" dedi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Van Kalesi kayalıklarına tırmanan gençler mahsur kaldı Van Kalesi kayalıklarına tırmanan gençler mahsur kaldı Van Kalesi kayalıklarına tırmanan gençler mahsur kaldı

Yorum Yaz:



Aramalar:

LAS VEGAS, Mükerrem Ünlüer, ali nesin geometri, ağrı devlet hastanesi kavga, teoman cordan, gaziantepspor ontivero, çanakkale vizyondaki filmler, manisaspor özet, nüfus müdürlüğü halkalı, temyiz layihası, selçuk üniversitesi tıp fakültesi hastanesi plastik cerrahi, derbi maç bugün saat kaçta, resmi gazete öğretmen, beylikdüzü organizasyon evi, aşti adres, demir çelik yüksek fırın, flamingo nerede yaşar,