Cuma26.04.2024
HABERLER - SAĞLIK - TÜRKİYE - İSTANBUL
28 Nisan 2015 - 09:31:04

Pirinçin faydaları ve zararları

Pirinç, dünya nüfusunun 3'te 2'sinin kullandığı vazgeçilmez bir gıda maddesi. Bir hububat olan pirinç, kolay hazırlanması, ekonomik ve besleyici olması dolayısıyla binlerce yıldan beri insanların baş tacı.
Pirinçin faydaları ve zararları 0 Pirinç, dünya nüfusunun 3'te 2'sinin kullandığı vazgeçilmez bir gıda maddesi. Bir hububat olan pirinç, kolay hazırlanması, ekonomik ve besleyici olması dolayısıyla binlerce yıldan beri insanların baş tacı.
Pirinç çeşitli karbonhidratlar içeriyor. Bu karbonhidratlar vücudun enerji kaynağı olduğundan insan beslenmesinde bunlara büyük ihtiyaç var. Karmaşık karbonhidratlar kaslarda depolanıyor ve vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Uzman Diyetisyenler günlük kalori ihtiyacının yarısının bu çeşit karbonhidratlardan sağlanmasını tavsiye ediyor.

İŞTE PİRİNCİN FAYDALARI
Pirinç, diğer hububat çeşitleriyle mukayese edildiği zaman çok yüksek oranda kaliteli protein içerir. Kuvvetli kas gelişimi için bünyesinde sekiz adet biyolojik tam değerli amino asit mevcuttur. Pirinç aynı zamanda thiamin, riboflavin, niacin, fosfor, demir, potasyum gibi besleyici ve vücut için gerekli elementleri içerir. Pirinç sağlıklı bir besin maddesi olup yağ, kolesterol ve sodyum içermez. Pirinç alerjik olmayan, gluten içermeyen bir gıda maddesi olduğundan özel hasta diyetlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Pirinçin faydaları ve zararları Pirinçin faydaları ve zararları Pirinçin faydaları ve zararları

Yorum Yaz:



Aramalar:

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yılın Şov Programı, nazilli ezan saatleri, prestij otel diyarbakır tel, ermeni soykırımı üzerine makaleler, bursa ehliyet randevu, haliç nerede, ceyhun yılmaz ölüm, ertem eğilmez canım kardeşim, sanat eseri nakliyesi, temyiz feragat dilekçe, sakarya üniversitesi bölümleri, mehmet görmez paralel, istanbul barosu staj eğitim merkezi dilekçe, çorum merkez ertuğrul gazi ilköğretim okulu, başakşehir u21, imralı fethullah,