Pazar05.05.2024
HABERLER - DÜNYA - AZERBAYCAN - BAKÜ
07 Aralık 2015 - 12:50:52

Hazar Denizi'ndeki petrol sahasında kaybolan işçiler, karanfillerle anıldı

Azerbaycan'da Hazar Denizi'ndeki "Güneşli" petrol sahasında cuma gecesi çıkan yangında kaybolan işçiler karanfillerle anıldı.
Hazar Denizi'ndeki petrol sahasında kaybolan işçiler, karanfillerle anıldı 0 Azerbaycan'da Hazar Denizi'ndeki "Güneşli" petrol sahasında cuma gecesi çıkan yangında kaybolan işçiler karanfillerle anıldı.
Sosyal ağlar üzerinden "Denize bir karanfil atalım" adlı eyleme katılan gençler, yaşlılar, çocuklar yangında kaybolan 29 kişinin hatırasını anmak için bugün yerel saatle 12.00'de Bakü'de Hazar Denizi kıyısındaki Milli Park'ta toplandı. Eyleme katılan onlarca insan gözyaşları içerisinde platformda kaybolan işçileri anarak, onlar için dua etti. Vatandaşlar hem denize karanfiller attı, hem de işçiler için sahile karanfiller dizdiler.
Eyleme katılan vatandaşlardan Yakubeli Şükürov, "Bu olayda Azerbaycan'da büyük bir kayıp yaşandı. Bir Azerbaycan vatandaşı olarak kaybolan işçilerin ailelerine ve yakınlarına yardım etmek bizim borcumuz. Herkesi bu insanlara yardım etmeye çağırıyorum" dedi.
İlqar Hüseyinli isimli vatandaş ise, "Vatanımızın, milletimizin başı sağolsun. Azerbaycan'ın başı sağolsun. Bu konunun ciddi şekilde araştırılmasını istiyoruz. Bu facianın sebepkarları varsa onlar cezalandırılsın. Denizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cesetleri bulunsun ve en azından ailelerine teslim edilsin" ifadelerini kullandı.

"GÜNEŞLİ" PLATFORMUNDA YANGIN
Azerbaycan'da 4 Aralık Cuma gecesi etkili olan şiddetli fırtına Hazar Denizi'ndeki "Güneşli" petrol sahasında faciaya yol açtı. Fırtına sebebiyle oluşan dev dalgalar Güneşli havzasındaki bir petrol platformunu vurdu. Dalgaların yol açtığı kaza sonrası çıkan yangın sırasında platformda bulunan 63 işçiden 33'üne ulaşılırken, kurtarma çalışmaları sırasında 1 işçi denize düşerek hayatını kaybetti. 29 işçiye ise hala ulaşılamadı.
Hazar Denizi'ndeki arama-kurtarma ve yangını söndürme çalışmaları hava ve denizden sürdürülüyor.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Hazar Denizi'ndeki petrol sahasında kaybolan işçiler, karanfillerle anıldı Hazar Denizi'ndeki petrol sahasında kaybolan işçiler, karanfillerle anıldı

Yorum Yaz:



Aramalar:

Vazelon Tur, Likya yürüyüş yolu, cidde hangi ülkededir, farsça allah, küçükçekmece zabıta, mehmet müezzinoğlu röportaj, samatya devlet hastanesi beyin cerrahi doktorları, mudanya minibüs, istanbul üniversitesi cerrahpaşa tıp fakültesi sağlık bilimleri enstitüsü, onur şipal biyografisi, yalçın akdoğan orduya kumpas, kocaeli zumba, burgaz intihar saldırısı, jakarta ucuz bilet, anemon otel ekşi sözlük, meyve suyu nasıl tüketilmeli, çorba hikayesi,