Perşembe18.04.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - AFYONKARAHİSAR
11 Aralık 2015 - 14:18:35

Hayvanlara eziyet etmenin cezası artıyor: Para cezasının yanısıra hapis cezası geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanlara eziyet edilmesiyle ilgili, "Önümüzdeki dönem sadece idari para cezası değil, hapis cezası da geliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.
Hayvanlara eziyet etmenin cezası artıyor: Para cezasının yanısıra hapis cezası geliyor 0 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanlara eziyet edilmesiyle ilgili, "Önümüzdeki dönem sadece idari para cezası değil, hapis cezası da geliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.
Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Parti hükümetlerinin Türkiye genelinde ve Afyonkarahisar'da yaptığı hizmetlere değinen Bakan Eroğlu, hükümetin son 13 yılda hizmetler noktasında destan yazdığını ifade etti. Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Efendim Türkiye genelinde 10 ilde Paralel Yapıya eş zamanlı olarak başlatılan operasyonla ilgili nelere söyleyeceksiniz?" sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:
"Paralel Yapı maalesef Türkiye üzerine komplolar kurduran ve 17-25 Aralık operasyonlarında Türkiye'yi ele geçirmek ve bazı ülkelerin istihbarat örgütlerinin emrine amade kurmak için yapılan büyük bir tuzaktı, bunu herkes böyle bilsin. Ama burada şunu ifade edelim, burada 3 gurup insan var. Tabandaki insanlar ibadet, ortası ticaret, yukarı kesimde ihanet şebekesi var. Tabi tabandaki insanları biz biliyoruz sadece hizmet ediyor diye düşündü, ama ihanet edenlerin cezası mutlaka verilecek kusura bakmayın. Çünkü bu millet kendisine ihanet edenleri cezasız bırakmaz. Bu minval üzere gereken yapılıyor. Paralelle mücadele sürekli olarak devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Devlet ikinci bir Paralel Yapıyı kasla kabule demez, müsaade edemez. Bunlarında kimin dümeninde olduğu, kimin maşası olduğu ortaya çıktı."

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM SADECE İDARİ PARA CEZASI DEĞİL, HAPİS CEZASI DA GELİYOR"
Bakan Eroğlu, basın mensuplarının İzmir'de 15 yaşındaki bir kızın bir kediyi asarak öldürmesi üzerine verilen 600 TL'lik idari para cezasını hatırlatması üzerine, hayvanlara eziyet konusunda da açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu yeni yapılan yasal düzenleme ile hayvanlara eziyet edenlere sadece idari para cezası değil, aynı zamanda hapis cezası da verileceğini kaydederek, "Hayvanlarla ilgili meclise geçen dönem sevk ettiğimiz Hayvanları Koruma Kanunu var. Ama mecliste görüşülemedi yarım kaldı, komisyonda tekrar görüşülecek sevk edilecek. Bir defa şimdilik hayvanları bu şekilde öldürenleri, eziyet edenlere idari para cezası var. Bu kabul edilemez bir şey, bir kediyi asmak. Bir hayvana eziyet etmek kabule dilemez, bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Dolayısı ile şimdi önümüzdeki dönem sadece idari para cezası değil, hapis cezası da geliyor bunu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

"SOĞUK BİR HAVA DALGASI GELİYOR DİKKATLİ OLALIM"
Bakan Eroğlu, son olarak yurt genelindeki hava durumu ile ilgilide açıklamalarda bulunarak, yurt genelinin yeni bir soğuk hava dalgasının etkisini altına girdiğini belirtti. Bakan Eroğlu, "Özellikle Ekim ve Kasım ayı birazcık azdı, ama Kasım'ın sonunda yağışlar geldi. Şuanda soğuk bir hava bekliyor. Ama bölgelere göre hava durumunu bizim meteorolojinin internet sitesinden rahatlıkla almak mümkün onu özellikle vurgulamak istiyorum. Ama soğuk bir hava dalgası geliyor buna dikkatli olalım. Hayırlı olsun inşallah, havanızda güzel olsun" dedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Yasemin Gülgör, Oktay Kaynarca, tekirdağ hava durumu saatlik, yerli otomobil fiyat, mahmud ahmedinejad haberler, seydişehir prestij bilgisayar, yavuz bingöl leyli leyli, tasarruf mevduatı sigorta fonu zaman aşımı, nazilerin lideri kimdir, osmancık yapı kredi, istanbul üniversitesi mail, yeni mahalle şentepe satılık evler, hatay üniversitesi, tetanoz aşı ücreti, ayasofya şu anda müze mi, emre belözoğlu trabzon, flamenko şarkıcıları,