Cumartesi18.05.2024
HABERLER - SPOR - TÜRKİYE - İSTANBUL
03 Nisan 2015 - 09:14:43

Güreş yazarı ve eski milli güreşçi Ali Gümüş vefat etti

Duayen güreş yazarı ve eski milli sporcu Ali Gümüş vefat etti.
Güreş yazarı ve eski milli güreşçi Ali Gümüş vefat etti 0 Duayen güreş yazarı ve eski milli sporcu Ali Gümüş vefat etti.
Duayen güreş yazarı ve eski milli sporcu Ali Gümüş, 75 yaşında hayatını kaybetti. Safranbolu'da doğan Gümüş, spora İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nde başladı. 1959 yılında halterde milli forma giyen Gümüş, aynı yıl gazeteciliğe başladı. Gümüş, Günlük Spor, Son Posta ve Tercüman gazetelerinde spor yazarlığı yaptı.
Uluslararası güreş şampiyonalarını en fazla takip eden gazeteci olan Gümüş, 1975'te Sovyetler Birliği'nin Minsk şehrinde ve 1977 yılında Bursa'da "Dünya Güreşine Hizmet" madalyasıyla ödüllendirildi. Gümüş, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanlığı görevini de yürütmüştü.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

kalpler, balık baykuşu, genelkurmay başkanı ziyaret, kuruçeşme toplantıları, cebeci eminönü, malatya valilik binası restorasyon, ali yıldız mavi gülüm, mehmet baransu mahmut arslan, club brugge beşiktaş maçı hangi kanalda, istanbul şiir, ismail acar satılık, sanat ülkeleri, çerkes kalpağı, galatasaray eskişehirspor erkan zengin röportaj, vakıflar genel müdürlüğü geri ödemesiz, bursa kestel ıs ılanları, ilaç güvenliği rehberi,