Cuma03.05.2024
HABERLER - SPOR - TÜRKİYE - İSTANBUL
09 Aralık 2015 - 15:05:16

Fenerbahçe, Celtic karşısında liderlik peşinde olacak

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. haftasında evinde oynayacağı Celtic karşılaşması ile Avrupa kupalarında 199. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler Celtic'i mağlup eder, Molde de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe grubu lider bitirecek.
Fenerbahçe, Celtic karşısında liderlik peşinde olacak 0 Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. haftasında evinde oynayacağı Celtic karşılaşması ile Avrupa kupalarında 199. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler Celtic'i mağlup eder, Molde de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe grubu lider bitirecek.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 6. maçında yarın saat 20.00'de Ülker Stadyumu'nda Celtic ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler Celtic karşılaşması ile birlikte Avrupa kupalarındaki 199. müsabakasına çıkacak. Bugüne kadar çıktığı 198 karşılaşmadan 71 kez galip ayrılan Fenerbahçe, 88 kez de mağlup oldu. 39 maçta ise galip taraf çıkmadı. Bu maçlarda rakip fileleri 247 havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 302 gole engel olamadı.

CELTIC GRUP SONUNCUSU
Sarı-lacivertliler, A Grubu'nda oynadığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 5 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bu maçlarda kalesinde 5 gol gören Fenerbahçe, rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Celtic ise grupta oynadığı karşılaşmalardan galibiyet çıkaramazken, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile son sırada bulunuyor. İskoç ekibi bu mücadelelerde 7 gol kaydederken, kalesinde 11 gole engel olamadı.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao 4 gol ile takımının skor yükünü çekerken, Celtic'te ise İskoç oyuncu Kris Commons 3 gol, 2 asist ile takımını sırtlıyor.

FENERBAHÇE'NİN LİDERLİK HESAPLARI
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı beş maçta hiç galibiyet alamayan ve sadece iki puan toplayabilen Celtic'in grupta hiçbir iddiası kalmadı. Fenerbahçe ise Celtic'i Kadıköy'de mağlup eder, Molde'de de Ajax deplasmanında yenilirse sarı-lacivertliler gruptan lider çıkacak. Ajax, Molde'yi yenip, sarı-lacivertliler de Celtic'e mağlup olursa Fenerbahçe'nin gruptan çıkamama riski de bulunuyor.

MAÇTA ÇEK GUMIENNY DÜDÜK ÇALACAK
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak Fenerbahçe - Celtic karşılaşmasını Belçika Futbol Federasyonu'ndan Serge Gumienny yönetecek. Gumienny yardımcılıklarını ise Jimmy Cremers ve Thibaud Nijssen yapacak.
İki takım en son 1 Ekim 2015'te UEFA Avrupa Ligi A Grubu maçında karşı karşıya gelmiş, İskoçya'da oynanan mücadele 2-2 sonuçlanmıştı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Fenerbahçe, Celtic karşısında liderlik peşinde olacak Fenerbahçe, Celtic karşısında liderlik peşinde olacak

Yorum Yaz:



Aramalar:

Türk Eczacıları Birliği, Ali Dursun, yüksekova çiçekçi, şalgam çiğ yenirmi, ermenek ücretli öğretmenlik, göztepe parti malzemeleri, tavuk sesi, mira übleis, kuşlar çay içer mi, böcek olmayı kabul edenler ayaklar altında kalıp ezilmekten yakınmamalıdır ne demek, eminönü osmaniye, tübitak mail, sirtaki volos, işaret dili tercümanı sınavı, yerel mahkeme kararları, palulu özcan, viranşehir devlet hastanesi personel alımı,