Salı19.03.2024
HABERLER - DÜNYA - ALMANYA - BERLİN
11 Aralık 2015 - 14:25:11

Alman Dil Kurumu, 'mülteci'yi yılın kelimesi seçti

Alman Dil Kurumu, ülkede 2015 yılında en çok kullanılan kelime olan 'mülteci'yi yılın kelimesi seçti.
Alman Dil Kurumu, 'mülteci'yi yılın kelimesi seçti 0 Alman Dil Kurumu, ülkede 2015 yılında en çok kullanılan kelime olan 'mülteci'yi yılın kelimesi seçti.
Alman Dil kurumu (GfdS), ülkede yıl içerisinde en çok kullanılan kelimeyi yılın kelimesi olarak belirleme geleneğini bu yıl da sürdürdü. "Mülteci" kelimesinin Almanya'da en çok kullanılan ve en baskın konulardan biri olduğunu açıklayan Alman Dil Derneği, davetsiz misafir anlamını taşıyan mülteci kelimesinin olumlu bir kelime olduğunu duyurdu.
2015'in Ocak ayında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan terör saldırısının ardından en çok kullanılan ve baskın kelimelerden birisi olan "Ben Charlie'yim" (Je suis Charlie) sözcüğünün ikinci sırada olduğunu açıkladı. Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden kullanılan Euro'dan çıkma anlamında kullanılan "Grexit" ise üçüncü sırayı aldı. 'Selfie çubuğu', 'Dünya Kupası Hile', 'Hile motor' ve 'başarabiliriz' gibi kelimeler listede yer aldı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Sarar Dinlenme Tesisleri, İznik Yolu kavşağı, serkan çağrı tayyip erdoğan, nezle en çabuk nasıl geçer, silifke araba, süs tavukları bakımı, eyüp vapur saatleri, askon raf, gazeteci operasyonu, viranşehir şanlıurfa hava durumu, kudüs davası, domates görmek, üniversite başvuru sayısı, kuru ekmek kilo aldırır mı, çerkes yemekleri tarifi, beylerbeyi vapur, esogü vize tarihleri,