Perşembe16.05.2024
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
17 Mart 2015 - 09:46:35

Adana'da fidye olayı yalan çıktı

Adana'da 3 kişinin tutuklandığı fidye olayının altından 20 yaşındaki gencin cep telefonu parası için annesine yalan söylemesi çıktı. İlk duruşmada 3 tutuklu sanığın beraatına karar verildi.
Adana'da fidye olayı yalan çıktı 0 Adana'da 3 kişinin tutuklandığı fidye olayının altından 20 yaşındaki gencin cep telefonu parası için annesine yalan söylemesi çıktı. İlk duruşmada 3 tutuklu sanığın beraatına karar verildi.
Adana'da geçtiğimiz Aralık ayında 20 yaşındaki bir genci kaçırarak annesinden bin lira fidye istedikleri iddia edilen 3 kişinin, iftiraya kurban gittikleri ortaya çıktı. Sanıklar, Hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada beraat ederken filmlere konu olabilecek olay iddiaya göre şöyle gelişti.

'OĞLUM KAÇIRILDI' DİYEREK OPERASYON İÇİN POLİSLE İŞBİRLİĞİ YAPTI
Polisi arayan Ayten Eşin, 20 yaşındaki oğlunun kaçırıldığını ve kendisini arayan kişilerin bin lira fidye istediğini belirtti. Anne ile işbirliğine giren polis fidye istedikleri öne sürülen 3 genci çağırdığı buluşma noktasında kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonun ardından 3 genç suçlamaları reddederken 20 yaşındaki Ferhat E. kaçırıldığını ifade etti. Ferhat E. ve anne Ayten E'nin şikayeti üzerine 3 genç tutuklanarak cezaevine konuldu.

İDDİANAMEDE 40 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 3 sanık hakkında "Cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ile "Silahla yağma" suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede fidye için kaçırıldığı iddia edilen Ferhat E. ve anne Ayten E. şikayetçi olarak yer aldı.
Adana 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar Uğur Ö., Mahsun Ü. ve İbrahim Ö. ile müştekiler Ayten E. ve oğlu Ferhat E. ile taraf avukatları hazır bulundu.

"FERHAT E. TELEFONU UYUŞTURUCU KARŞILIĞINDA VERMİŞ"
Ferhat E.'yi kaçırdığı iddia edilen tutuklu sanık Mahsun Ü. savunmasında suçlamaları reddederek şikayetçi Ferhat E. ile 2 yıldır arkadaş olduklarını belirtti. Mahsun Ü, "Ferhat E.'ye telefonumu satmıştım. 500 TL karşılığında anlaşmıştık. Ancak aradan zaman geçtiği halde paramı vermedi. Olay günü Ferhat'ı eve çağırdım sonra hep birlikte dışarıya çıktık. Açık bir alana geldiğimizde ben Ferhat'a paramı niye getirmediğini söyledim. O da parası olmadığını söyleyince ben de o zaman telefonumu geri ver dedim. Ancak telefonu uyuşturucu karşılığında verdiğini söyledi" dedi.

"SUÇSUZ OLDUĞUMU BİLEREK BULUŞMA YERİNE GİTTİM"
Ferhat E.'nin kendisinden annesiyle görüşmesini ve parayı ondan alabileceklerini söylemesi üzerine anne Ayten E.'yi aradığını öne süren sanık Mahsun Ü, "Ferhat'ın annesini aradım ve durumu anlattım. O da bana parayı verebileceğini söyledi. Ben de bir hesap numarası söyledim. Sonra telefonu kapattım. Daha sonra Ferhat'ın annesi tekrar aradı. Parayı elden verebileceğini, banka işlerinden anlamadığını söyledi. Bir dershanenin önünde buluşmak üzere anlaştık. Ferhat kendisinin annesinden utandığını ve gidemeyeceğini söyledi ve kendi telefonunu da annesi ile irtibata geçmem için bana verdi. Yolda Ayten Hanım beni aradı. O esnada telefondan telsiz sesleri geliyordu. Ben durumu anladım ancak suçsuz olduğumu bildiğim için buluşma yerine geldim. Ben iddia edildiği gibi Ferhat'ın zorla telefonunu almadım. Kendisi bana verdi. Yine annesi Ayten E.'yi de Ferhat'ın isteği üzerine aradım ve durumu anlattım ancak parayı vermesi için kendisini tehdit etmedim" diye konuştu.

"BEN UTANIYORUM, PARAYI ANNEMDEN ALIN"
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Uğur Ö., Ferhat E.'yi kaçırdıkları iddiasını reddederek, "Mahsun Ferhat'ın annesi ile konuştu ancak ne konuştuklarını ben duymadım. Daha sonra İbrahim ve Ferhat, Mahsun'un evinde kaldı. Mahsun kendisini Kenan Evren Bulvarı üzerinde bir dershanenin önüne bırakmamı istedi, dediğini yaptım. Ferhat'ın annesinin kendisine para vereceğini söylemişti. Kesinlikle Ferhat'tan zorla telefon almadık, onu dövmedik. Ellerini bağlamadık" şeklinde konuştu.
Duruşmada ifade veren diğer tutuklu sanık İbrahim Ö.de müşteki Ferhat E.'yi kaçırmadıklarını söyledi. Sanıkların avukatı Serdar Eroğul, müvekkillerinin haksız şekilde tutuklandıklarını belirterek, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

"SANIKLAR ARKADAŞIM OLUR KIZDIĞIM İÇİN SUÇLAYICI İFADELER VERDİM"
Sanıklarından ardından duruşmada söz alan şikayetçi Ferhat E. ise daha önce kaçırıldığı şeklinde verdiği beyanlarının doğru olmadığını belirtti.
Sanıkların arkadaşları olduğunu ve ifadelerinin doğru olduğunu aktaran şikayetçi Ferhat E. "Sanıklar benim arkadaşım olur. Benim annemin yanına gitmeye yüzüm yoktu. Utanıyordum. Mahsun, annem ile buluştuğunda annem korkarak polislere haber vermiş. Kimseden şikayetçi değilim" diye konuştu.
Karakolda verdiği ifadenin doğru olmadığını belirten Ferhat E., Mahsun Ü.'nün kendisinden telefonun değerinin üzerinde para istediği için kızdığını, bu nedenle sanıkları suçlayıcı ifade verdiğini söyledi.

"KORKTUĞUM İÇİN POLİSLERİ ARADIM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Oğlunun ardından söz alan Ayten E. ise "Mahsun Ü. olduğunu söyleyen bir kişi telefonda oğlum Ferhat'ın kendisinden telefon aldığını ancak parasını ödemediğini, Ferhat'ın şimdi yanında olduğunu söyleyerek telefonun değeri olarak benden bin TL para istedi. Ancak isterken tehdit içeren herhangi bir söz söylemedi. Sadece 'oğlun yanımda' dedi ve telefonu Ferhat'a verdi. Ferhat da olayın doğru olduğunu, telefon aldığını, parasını ödeyemediğini, ancak telefonun değerinin bin TL'den az olduğunu söyledi. Sonra Mahsun 700 TL'ye kadar indi. Mahsun bana bir hesap numarası verdi. Ancak ben banka işinden anlamadığımdan parayı elden verebileceğimi söyledim. Bir dershanenin önünde buluşmak üzere anlaştık. Ancak ben oğlumun elinde böyle bir telefon görmemiştim. Korktuğum için polisleri aradım. Olay yerine polis geldi. Mahsun geldiğinde de polisler yakaladı. Şikayetçi değilim. Karakoldaki ifademi hatırlamıyorum çünkü iki kez sakinleştirici ilaç almıştım" şeklinde konuştu.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Alınan beyanların ardından duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı iddianamede haklarında 40 yıla kadar hapis istenilen sanıkların alınan beyanlar doğrultusunda ayrı ayrı beraatlerine ve tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

ANNE İLE OĞLUNA İFTİRADAN SUÇ DUYURUSU
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanıkların atılı suçları işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, somut, kesin ve mahkumiyetlerin yeterli delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine ve tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, müştekiler Ferhat E. ve Ayten E. hakkında ise yalan beyan ve iftira suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. ,
(İHA)

Yorum Yaz:


Yorumlar:

zeynepdoğru yayıncılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.keşke diğer yayın organlarıda bu cesareti gösterebilselerdi.09 Eylül 2015 - 11:51:48

Aramalar:

Hasan Çelebi, Acıbadem Fulya Hastanesi, özgür akın ne kadar oy aldı, dha trabzon, osmanlıspor çekiliş sonuçları, ver sobran las palabras online, bursa ulu cami fotoğrafları, mucur ahi evran üniversitesi taban puanları, ön seçim istiyoruz, maç başı en çok kazanan futbolcu, afganistan türkiye saat farkı, tanap projesi iş ilanları, imralı notları kitabı, alkol oranı yüksek bira, zatürre tedavisi bitkisel, gülhane askeri tıp akademisi ve askeri tıp fakültesi tesis kodu, şahin sucuk hangi marketlerde satılır,