Cumartesi18.05.2024

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii haberleri ilk sayfa

Arama Sonuçları

Diyarbakır Ulu Camii Nasıl Gidilir?

Diyarbakır Ulu Camii, Diyarbakır Kalesi nin surları üzerinde Harput Kapısı ile Mardin Kapısı nı birleştiren eksenin batısında yer alan cami.

Ulu Cami

Şehirde bulunan tarihi camiler içinde en büyüğü ve en ünlüsü olan Ulu Cami, Anadolu nun en eski camilerindendir. Yapı 639 yılında Hz.Ömer Döneminde.

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır şehrinde bulunan tarihi camiler içinde en büyüğü ve en ünlüsü Gazi Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami dir. Hicri 639 yılında İslam orduları Amid i.

Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii Diyarbakır Kalesi nin surları üzerinde Harput yansıması olarak yorumlanan Diyarbakır Ulu Camii, İslam aleminin 5.

Ulu Camii

DİYARBAKIR. Cami ve Kiliseler. Tarihi ve mimari özellikleri ile muhteşem olan Ulu Cami, Nebi Cami ve Safa Cami Diyarbakır ın en ünlü camilerdir. Selçuklu.

Diyarbakır Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii Diyarbakır Kalesi`nin surları üzerinde Harput Kapısı ile Mardin Kapısı`nı birleştiren eksenin batısında yer alan Anadolu`daki en eski cami .

Cami Ve Kiliseler

Diyarbakır Diyarbakır Ulu Cami. Behram Paşa Cami - Şeyh Matar Cami - Safa Cami middot; Diyarbakır Çayönü Buluntuları middot; Diyarbakır Çermik Termal Turizm.

Diyarbakır Ulu Camii Anlamı Ve Hakkında Bilgi

Anadolu nun en eski camisidir. 639 yılında Diyarbakır a egemen olan müslüman Araplar tarafından şehrin merkezindeki en büyük mabedin Martoma Kilisesi.

Diyarbakır Ulu Cami Hakkında Bilgiler

Diyarbakır toprağının yetiştirdiği şair Sezai Karakoç, Hızırla Kırk Saatte şöyle söyler: Bakır mangallarda/Lokantalarda/Kızaran vakti anlat/ Bir ulu cami.

Diyarbakır Ulu Camii fotoğrafları

KÜLTÜR-SANAT

3337 Gün 13 Saat 17 dk. önce yayınlandı

1