Cuma29.03.2024
HABERLER - EKONOMİ - TÜRKİYE - İSTANBUL
03 Aralık 2015 - 09:48:16

Trafikteki LPG'li araç sayısı hızla yükselirken uzmanlardan önemli uyarı

Türkiye'de LPG'li araç sayısı giderek artıyor.
Trafikteki LPG'li araç sayısı hızla yükselirken uzmanlardan önemli uyarı 0 Türkiye'de LPG'li araç sayısı giderek artıyor.
TÜİK verilerine göre, 2014 yılının Eylül ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı LPG'li otomobil sayısı 4 milyon 17 bin 456'ken, 2015 yılının Eylül ayı sonu itibariyle bu rakam 4 milyon 226 bin 657'ye ulaştı. Bu rakamlar, her yıl ortalama 200 bin otomobilin LPG'li olduğunu gösteriyor.
BRC Türkiye temsilcisi 2A Mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler, bu tercihte benzin fiyatlarındaki yükselişler ve otogaz sistemlerinin artık son teknolojik gelişmelerle çok güvenilir olmasının etkili olduğunu belirtti. Deler, "100TL'lik benzin ile bir benzinli araç ortalama 250 km gidebiliyorken, BRC taktırırsa, 100TL'lik otogaz ile yaklaşık 500 km yol gider. Sonuçta yaklaşık yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca artık Honda, Wolksvagen, Volvo, Mitsubishi, Nissan, Peugeot gibi büyük markalar fabrikadan BRC'li üretilebiliyor. Yeni nesil otogaz sistemleri çok güvenilir. Araç sahipleri otomobillerinin LPG dönüşümünü güvenilir markaları tercih ederek yaptırmalılar" diye konuştu.

UZMANLAR ARAÇ SAHİPLERİNİ UYARIYOR
Emre Deler, ayrıca araç sahiplerini uyararak, gerek ayarların gerekse dönüşümlerin eğitimsiz ve yetkisiz yerlerde yapılmaması gerektiğini söyledi. Deler, "Eğitimsiz ve yetkisiz merdiven altı yerlerde yapılan işlemler sistemi garanti kapsamı dışına çıkarır. Bununla beraber son günlerde radyo, gazete ve dergilerde gaz ayarı ve dönüşümde indirim adıyla kampanya duyuruları görülmektedir.BRC yetkili servisleri hiç bir kulübün kampanyasına dahil değildir. Ürünümüzün özelliği itibariyle montaj sonrası yapılan kalibrasyondan sonra araç parametreleri değişmediği sürece hiçbir ayara ihtiyacı yoktur. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak için yetkili servisler dışında aracınızın ayarlarıyla oynanmasına izin vermeyiniz" dedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

bahar havası, Eyüp Sultan Mezarlığı, gıda şikayet, ali erdoğan polis mi, istanbul üniversitesi akademik kadro, fatih sultan mehmet hastanesi başhekim yardımcısı kamil, mimar sinan mahallesi posta kodu, yedi güzel adam hayatı, etiyopya nın diğer adı, tarsus gazetesi, kartal eğitim ve araştırma hastanesi gebe polikliniği randevu, raul meireles eşi, çüngüş belediyesi hangi partiden, tetanoz aşısı kaç gün içinde yapılmalı, ateş ulusu, ali ahmed fatah, akçakoca jandarma haberleri,