Cuma29.03.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - İSTANBUL
25 Mayıs 2015 - 12:08:16

Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü

Ünlü şair ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek, İstanbul Eyüp'teki kabri başında anıldı.
Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü 0 Ünlü şair ve düşünce adamı Necip Fazıl Kısakürek, İstanbul Eyüp'teki kabri başında anıldı.
Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek vefatının 32'nci yıl dönümünde Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı. Anma törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, belediye başkan yardımcısı Ahmet Turan Koçer ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören, Necip Fazıl'ın ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Törende bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, her toplumun kendi tarihinde mutlak suretle örnek aldığı, kendisine ışık kaynağı olarak kabul ettiği şahsiyetler olduğunu belirterek, "Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bizim de bu anlamda birçok şahsiyetimiz vardır. Bunlardan biri de Necip Fazıl Kısakürek'tir. Bu topraklar için, bu millet için, gelecek nesiller için yol gösterici olmayı kendine misyon edinmiş, çok üretken bir insan. Bütün derdi, içinde bulunduğu toplumun çok daha iyi noktalara gelmesi için kendince doğru şeyler söylemek olmuş. Tabi bunları insan okudukça daha iyi anlayabiliyor. Genel olarak kendi zamanına ve geleceğe ışık tutan zorlu şeyler söylediğini görebiliyoruz. Bizler de bu anlamda kendisinden faydalandık" dedi.
Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ise törende, öğrencilere Mustafa Miyasoğlu'nun kaleme aldığı ünlü şairin şiirlerinden oluşan ve hayatının anlatıldığı kitapları hediye etti. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından tören son buldu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıldönümü

Yorum Yaz:



Aramalar:

Tolgahan Sayışman, Hacı Bayram Veli Konferans Salonu, fed ortaklık yapısı, gripin ortaya çıkmasını etkileyen nedenler, macit özcan mutlu, kaan ayhan memleket, tıbbi malzeme satan yerler istanbul, ytü eğitim teknolojileri zirvesi, doğu karadeniz un kavacık, hasan ferit gedik ne zaman doğdu, bergüzar korel röportajı, alabalık unlanır mı, pınar karşıyaka şampiyonluk belgeseli, yağ yakımı sirke, fatih erbakan ve saadet, seyhan ön muhasebe, balyoz davası ne zaman başladı,