Cuma19.04.2024
HABERLER - KÜLTÜR-SANAT - TÜRKİYE - ESKİŞEHİR
23 Haziran 2015 - 13:39:20

Güllaç mı? Trileçe mi?

Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan Güllaç'a, Boşnak tatlısı "Trileçe" rakip oldu.
Güllaç mı? Trileçe mi? 0 Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan Güllaç'a, Boşnak tatlısı "Trileçe" rakip oldu.
Ramazan aylarının rakipsiz olarak en fazla tüketilen tatlısı güllacın yerini şimdilerde trileçe tatlısı almaya çalışıyor. Güllaça, trileçenin rakip olduğunu anlatan pastane işletmecisi Kasım Ülgür, bütün tatlı çeşitlerinin sattığını, fakat bu ayda güllaç ve trileçeye daha fazla rağbet olduğunu söyledi. Ülgür, "Ramazan ayında en çok güllaç tatlısı satılıyor. Aslına bakarsanız bütün tatlı çeşitlerimiz satılıyor, herkesin damak tadı farklı olduğu için isteğe bağlı oluyor. Ama en çok satan tatlımız güllaç. Güllaç tatlısını takip eden şu anda trileçe tatlısı var. Triliçe tatlısından sonra da kaymaklı ekmek kadayıfı tatlısı geliyor. Bu mevsimde kabak tatlısı da oldukça iyi ilgi görüyor" dedi.

İFTARDA HAFİF TATLILARI ÖNERİLİYOR
Ramazan ayında vatandaşlara sütlü tatlı yemeleri konusunda önerilerde bulunan Ülgür, diğer tatlı çeşitlerinin de tüketildiğinde susatmadığını söyledi. Ülgür, "İftarda vatandaşlara daha çok güllaç ve trileçe tatlarını öneriyoruz, sütlü ve daha hafif oldukları için. Normal günlerde de baklava çeşitlerini öneriyoruz. Bu tatlılarda kaynatma şerbet oldukları için iftarda da yenilebilir aslında. Vatandaşlarımız bu baklava çeşitleri ve diğer tatlılarımızı gönül rahatlığı ile yiyebilirler" şeklinde konuştu.
Pastane işletmecisi Kasım Ülgür ayrıca, güllaç tatlısının kilosunu 15 TL'den, trileçe tatlısının kilosunu ise 17 TL'den satışa sunduklarını da sözlerine ekledi.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Güllaç mı? Trileçe mi? Güllaç mı? Trileçe mi? Güllaç mı? Trileçe mi? Güllaç mı? Trileçe mi?

Yorum Yaz:


Yorumlar:

Zehra BüyükGüllaç tatlısını şurada çok güzel yapıyorlar diyemem . Ama trileçeyi bir çok yer oldukça iyi yapıyor. Bu sebeple olsa gerek...07 Temmuz 2015 - 15:38:55

Aramalar:

Çatalzeytin, Yahya Kahya Mahallesi, çin biksi, bogdanovic ilija, rojin jan dinle, rodi kazak, selahattin demirtaş bugün, dolapdere çekici, duygun yarsuvat basın toplantısı, türsak senaryo yarışması, necmettin erbakan vakfı, estonya okulları, kadıköy final dershanesi, savunma sanayi müsteşarlığı yönetici asistanı, evleneceksen gel programı son bölüm, jose sosa hayatı, çapa tıp fakültesi hastanesi romatoloji doktorları,