Cumartesi20.04.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - DİYARBAKIR
11 Aralık 2015 - 12:21:38

Sur'da sokağa çıkma yasağı sona erdi: Ev ve işyerleri büyük hasar gördü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 gün sonra sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte ilçede yaşanan büyük tahribat da gün yüzüne çıktı. Birçok ev ve iş yerinin zarar gördüğü ilçede tarihi Kurşunlu Cami de adeta harabeye döndü.
Sur'da sokağa çıkma yasağı sona erdi: Ev ve işyerleri büyük hasar gördü 0 Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 gün sonra sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte ilçede yaşanan büyük tahribat da gün yüzüne çıktı. Birçok ev ve iş yerinin zarar gördüğü ilçede tarihi Kurşunlu Cami de adeta harabeye döndü.
Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesinden biri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Surlar ile çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Sur ilçesinde 2 Aralık'ta ilan edilen son sokağa çıkma yasağı dün gece kaldırıldı. İlçede, yasak süresince şiddetli çatışmalar yaşandı. Gece ve gündüz süren çatışmalara başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden sevk edilen çok sayıda özel harekat ve terörle mücadele polisi katıldı. Çatışmalara, helikopterler de havadan destek verdi. 9 gün süren çatışmalarda, 2 polis şehit oldu, 13 polis ise yaralandı. İlçede, resmi olmayan bilgilere göre, 31 PKK'lı terörist öldürüldü.

HARABE KENTE DÖNÜŞTÜ
Çatışmalarda en büyük zararı vatandaşlar ve ilçenin tarihi dokusu gördü. Yasağın kaldırıldığı ancak olası bir duruma karşı ablukanın sürdüğü ve giriş-çıkışların kontrollü yapıldığı ilçede yaşayan binlerce vatandaş evlerini terk ederek, yakınlarının yanına yerleşmek durumunda kaldı. Sokakların boş kovanlardan geçilmediği ilçede birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Harabe kente dönüşen ilçedeki bazı evlerin duvarlarına yüzlerce merminin isabet ettiği görüldü. Çatışmalarda, ilçedeki apartmanların son katlarında bulunan evler bile zarar gördü.

KURŞUNLU CAMİ KÜL OLDU
Geçtiğimiz günlerde yangın çıkan ve 6 saat 40 dakika müdahale edilemeyen tarihi Kurşunlu Camii de ilçedeki çatışmalarda en çok zarar gören yerlerden oldu. Yapıldığı tarihi taşların yangın nedeniyle karardığı cami küle dönerken, bazı duvarları yıkıldı. Cami, içerisinde bulunan Kur'an-ı Kerimler hariç, tavanından yerine kadar her yerin yangından etkilendiği görüldü. Camiinin avlusunda PKK'lılar tarafından kurulan mevziler de dikkat çekti.

"İŞ YERİMİN KEPENKLERİNİ KIRMIŞLAR"
10 gündür bölgelerine gelemediklerini ve iş yerlerini açamadıklarını anlatan esnaf Yusuf Özkul ise "Bugün iş yerimi açmak için geldim. Ancak geldiğimde açık olduğunu gördüm. Kepenkler kırılmış, dışarıda ve içeride olan kamera ve alarm ünitesi içeriden çıkarılmış. Bundan dolayı mağduruz. Bu terörün bitirilmesini istiyoruz. Başbakan ve cumhurbaşkanımızdan bunun bitirilmesi istiyoruz. Yeter artık diyoruz" diye konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Sur'da sokağa çıkma yasağı sona erdi: Ev ve işyerleri büyük hasar gördü Sur'da sokağa çıkma yasağı sona erdi: Ev ve işyerleri büyük hasar gördü Sur'da sokağa çıkma yasağı sona erdi: Ev ve işyerleri büyük hasar gördü

Yorum Yaz:



Aramalar:

Aşık Veysel Sahnesi, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, böcek uğur dündar, dha kopyalama, bademli düğüm kurabiye, fatih sultan mehmet hastanesi genel cerrahi doktorları, ece erken fiziksel özellikleri, mehmet topal valenciaya ne zaman transfer oldu, toma çocuğu ezdi, taze süt foça adres, iznik gölü çevresinde satılık arazi, istanbul devlet tiyatrosu sessizlik, otel jeneratör, çanakkale belediyesi ç3 saatleri, okmeydanı epilasyon, sabah gazetesi ömer meral, çaldıran belediyesi hangi parti,