Cuma29.03.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - EDİRNE
11 Aralık 2015 - 22:10:29

Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışı yapıldı

Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışını gerçekleştirdi.
Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışı yapıldı 0 Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışını gerçekleştirdi.
Vakıflar Genel Müdürlüğün katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Hasan Sezai Dergahı'nın açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışına Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı Hasan Sezayi Dergahı'nın Edirne'nin turizmine büyük katkısının olması planlanıyor.

"ÖLÜLERİMİZ ZOMBİ DEĞİLDİR"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, programda yaptığı konuşmada, "Selimiye bu şehrin hafızasıdır ve maneviyatı Hasan Sezai Hazretleri'dir" diyerek, "Dolayısıyla biz kültürel anlamda da medeniyet anlamında da bizim ölülerimiz zombi değildir. Bizim ölülerimiz serin selviler altında yatan asude ruhlardır. Biz hayata bu incelikle baktığımız için bugün Hasan Sezai Hazretleri'nin huzurunda bulunuyoruz. Burayı ayağa kaldıran Vakıflar Genel Müdürlüğü'müze, ilgili Başbakan Yardımcılığımıza, hükümetimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

"SURİYE'DEN IRAK'TAN MİLYONLARCA İNSAN TÜRKİYE'YE GÖÇ ETTİ"
Vakıf ruhunun dirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Ünal, "Vakıf ruhu hayır hasenat demektir. İyilik yapmak demektir. İnsana hizmet etmek demektir. Garibe fukaraya sahip çıkmak demektir. İşte bu eserleri hayata kazandırmak ne kadar önemliyse bu ruhu diriltmemizde çok büyük önem taşıyor. Türkiye son dönemde bu ruhu diriltmeye çalışıyor. Sadece Türkiye'de değil fakir, fukara mazlum kim varsa bunların elinden tutup ayağı kaldırmaya çalışıyor. Suriye'den Irak'tan milyonlarca insan Türkiye'ye göç etti. Onlara kucak açıyor, sahip çıkıyor. İşte bu vakıf ruhunu ayağa kaldırmamız önemli. Bugün Afrika'da, Orta Asya'da, Balkanlar'da ecdat yadigarı hangi eser varsa onları ayağı kaldırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Dergah'ın açılışı, konuşmaların ardından İl Müftüsü Emrullah Üzüm'ün duası ile gerçekleştirildi. Açılış programının sonunda 3 Bakan Cuma Namazı'nı dergahta kılarken dergahın bahçesine ağaç dikti.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışı yapıldı Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışı yapıldı Edirne'de restorasyonu tamamlanan Hasan Sezayi Dergahı'nın açılışı yapıldı

Yorum Yaz:



Aramalar:

astronot, akıllı trafik otomasyon sistemi, sabiha gökçen havaalanı emniyet müdürlüğü, uzungöl dondu, erdem beyazıt yalnızlık, mustafa demir cavem, semih kaya maaş, erdem beyazıt telgrafın tellerini kurşunlamalı, ekmek olmayınca yemek olmaz, sivas cumhuriyet başsavcılığı vergi numarası, ruhsatsız pompalı tüfek cezası, adana büyükşehir belediyesi sinyalizasyon, kürek kemiği üzerinde şişlik, siri derya ne demek, istinye devlet hastanesi randevu alma, beyaz jaluzi, deccal cehenneme girecek mi,