Perşembe28.03.2024
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - İSTANBUL
11 Aralık 2015 - 22:37:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak çıkışı: Askerimizi geri çekmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak Merkezi Yönetimi bizim ülkemize oradan yapılacak bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa biz bu tedbirleri kendimiz alırız. Askerimizi geri çekmek söz konusu olamaz. Oradaki eğitim sürecimize devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak çıkışı: Askerimizi geri çekmeyeceğiz 0 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak Merkezi Yönetimi bizim ülkemize oradan yapılacak bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa biz bu tedbirleri kendimiz alırız. Askerimizi geri çekmek söz konusu olamaz. Oradaki eğitim sürecimize devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'a yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konuk evinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin Suriye'nin Cerablus kasabasının karşısında bulunan bölümü, IŞİD ve PYD tehdidine karşı 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesiyle ilgili sorulan bir soruya, "15 günden sonra ne getirir ne götürür bunu gelişmeler belirleyecek. Fırat'ın batısı olarak da Türkmen kardeşlerimizin Akdeniz'e uzadıkça Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler. Bundan dolayıda güvenlik güçlerimiz buradaki hassasiyeti artırdı" şeklinde cevap verdi.
Erdoğan bir basın mensubunun Türkmenistan ile bir doğalgaz anlaşması işbirliğinin söz konusu olup olmadığı yönünde sorulan bir soruya, "Türkmenistan ile bu konu herzaman gündemimizde oldu. Bir çok adımları daha önce görüşmüştür. Bunlar gündemimizde yer alabilecek konulardır" şeklinde konuştu.

"ASKERİMİZİ ÇEKMEYECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Merkezi Yönetimini eleştirerek, "Irak'ın hassasiyetleri Irak üzerine bir çok ülkenin attığı adımlar, yaptıkları operasyonlar var. Biz o ülkelerin hiç birine benzemiyoruz. Başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerinin cirit attığı yer Irak. Bu terör örgütleri bizim için tehdit unsuru oluşturmaktadır. Söylenen nedir. Davete icabetle Irak'a geldik. Kabul ülkemize yapılacak bir saldırıda merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz. Böyle bir şeyi bekleme diye bir lüksümüz yok. Irak Merkezi Yönetim oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa gerekli tedbiri biz alırız. Biz bunu yeni kullanmıyoruz. Ya siz bu tedbirleri alın ya da biz almak durumunda kalacağız. Bizi buna zorlamayın diye defalarca söylemişizdir. DAEŞ'in Irak'ta gerçekleştirdiği işgal ve bu işgale karşı merkezi yönetim bir şey yapamamıştır. Biz ise 2014 yılı sonunda Haydar İbad'ın bizden talebi üzerine buraya eğitim vermek üzere askerimizi gönderdik. Kampın kurulmasından bu yana bir buçuk yıla yakın zaman geçti. İnsana sormazlar mı neredeydiniz, buralar kuruldu, yapılandırmalar yapıldı. Şimdi kalkıyorsunuz böyle açıklamalarda bulunuyorsunuz. Dün Milli İstihbarat Müsteşarımızı merkezi yönetime gönderdik orada görüşmeler yaptılar. Ben bugün konferans yaptım ve biz bu işin şu anda askerimiz geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Oradaki eğitim sürecimize devam edeceğiz. Orada bulunmamız bir muharip asker bulundurmak noktasında değil sadece bizim orada eğitim veren subay ve askerlerimizin korumasına yönelik takviye olmuştur. Açıklanan rakamlar uçuktur. Bulundurduğumuz asker sayısıyla alakası yoktur" diye konuştu.

YENİ TORUNUNUN ADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun dün gece dünyaya gelen torununun sağlık durumunu ve ismini sorması üzerine, "Bu beşinci torunumuz. Erkek. Gerek annesinin, gerekse torunumuzun sağlık durumları iyi. Dün gece adeta bizi bekledi. Bosna-Hersek Devlet Konseyi başkanlarını uğurladıktan sonra ayrıldık. Gerek ben, gerek babası, gerek anneannesi bu doğuma yetiştik. Sağlıklı bir doğum. Birinci adı dünürümün adı olan Sadık oldu. İkinci adı konusunda istişareler devam ediyor. Bir tanesinde karar vereceğiz" şeklinde konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak çıkışı: Askerimizi geri çekmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak çıkışı: Askerimizi geri çekmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak çıkışı: Askerimizi geri çekmeyeceğiz

Yorum Yaz:



Aramalar:

Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği, yüzme müsabakası, deniz müzesi eserleri, maliye bakanlığı yıl sonu döviz kurları, toyota çorlu, kastamonu ılgaz tesisleri, alabama usa, denizli belediyesi çınar meydanı kamerası, numan kurtulmuş çözüm süreci, faiz artışı sonuçları, schalke şampiyonlar ligi maç özetleri, lefkoşa gezi rehberi, bahçelievler mahallesi mevlana caddesi, japon mühendislik harikaları, yedi güzel adam üçüncü bölüm, android çoklu oyunlar, mesut barzani eşi,