Perşembe28.03.2024
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
23 Aralık 2015 - 05:19:41

Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV)) doğum günü olan Mevlid Kandili, tüm yurtta Temcid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle kutlandı.
Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları 0 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV)) doğum günü olan Mevlid Kandili, tüm yurtta Temcid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle kutlandı.
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu gece olan Mevlit Kandili, Eminönü Yeni Camii'nde okunan ilahiler ve dualarla kutlandı.
Son Peygamber Platformu kurucu derneği ve üyesi Binder İnsan ve Çevre Derneği, 1437 Mevlid Kandili kutlamalarını bu yıl 'El-Muslih (s.a.v.) o, ıslah edendir' teması ile yatsı namazından sonra Eminönü'ndeki Yeni Camii'nde gerçekleştirdi. Son yıllarda her yıl farklı konsept ile Hz. Peygamber'in (s.a.v.) dünyaya teşrifini kutlayan Son Peygamber Platformu, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) ıslah edici, iyileştirici olduğunu vurgulayan 'El-Muslih' ismini bu yılki etkinliklerin ana teması olarak belirledi. Etkinlikte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ıslah edici özellikleri ile beraber bir de alt tema olarak unutulan bir sünnet olan "emr-i bil ma'ruf, nehy-i anil münker (iyiliği tavsiye ve kötülükten alıkoyma)" konusu da anlatıldı.
Yatsı namazının ardından başlayan kandil programı, Dursun Şahin ve Nevzat Dişbudak hocanın çifte ezanı ile başladı. Ardından Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer ve Nuru Osmaniye Camii İmam Hatibi Fatih Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ömer Faruk Tuna'nın sunduğu programda Fatih Sultan Mehmed Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutlay, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını anlattı. Ayasofya Hafızlar Topluluğu'nun okuduğu ilahiler de manevi atmosferi güçlendirdi. Nizamettin Coşkun hocanın duasının ardından program yemek ve şerbet ikramları ile sona erdi.

İZMİR'DE CAMİLER DOLDU TAŞTI
İzmir'de peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum gününün kutlandığı Mevlit Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti.
İzmir İl Müftülüğü tarafından Hisar Camii'nde düzenlenen Mevlit Kandili programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programda Kur'an-ı Kerim okunup, ilahiler söylendi. Gecede ellerini semaya açan vatandaşlar, Mevlit Kandili'nin huzur ve barış getirmesi için dua etti. Cami çıkışında ise cemaate Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından süt dağıtılırken, bazı hayırseverler lokum ve kandil simidi dağıttı.

VATANDAŞLAR EYÜP SULTAN CAMİİ'NE AKIN ETTİ
Eyüp Belediyesi, Mevlid Kandili etkinlikleri kapsamında Eyüp Sultan Camii avlusunda mehteran takımı eşliğinde kavurma pilav dağıttı.
İstanbullular, Mevlid Kandili'ni tarihi camiler başta olmak üzere çeşitli ibadethanelerde idrak etti. Kandili karşılamak üzere Eyüp Sultan Camii'ne akın eden İstanbullulara Eyüp Belediyesi, akşam namazı sonrasında mehteran takımı eşliğinde kavurma ve pilav ikramında bulundu. Vatandaşlar, kavurma ve pilav almak için caminin avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu. Programa katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, stantların arkasına geçip vatandaşlara kavurma ve pilav ikram ederek, kandillerini kutladı. Başkan Aydın, "Bugün hareketli ve bereketli bir gün geçirdik. İkindi saatlerinde Suriyeli çocuklarımıza hamsi festivali düzenledik. Şimdi ise akşam namazı öncesi Eyüp Belediyesi'nin bir geleneğini yerine getiriyoruz. Her kandil gecesi biz burada binlerce Eyüplü vatandaşımıza ve Eyüp dışından gelen vatandaşlarımıza pilav ve ayran ikram ediyoruz. Vatandaşlarımızın kandillerini kutluyoruz. Birliğe, beraberliğe, dostluğa ve sevgiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Eyüp'ün bereketini hissettirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu bereket ve sevgi daim olur" dedi.
Eyüp Sultan'a gelen Celal Bozucu adlı vatandaş, Mevlid Kandili'nde Müslümanlar için dua edeceğini söyleyerek, "Allah diyen ve dışarıda acı çeken bütün Müslümanlarımız için sabaha kadar dua edeceğiz. Eyüp Sultan'da sabaha kadar dualar edeceğiz ve günümüzü burada geçirip dualar edeceğiz. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun" diye konuştu.
İzmir'den Eyüp Sultan Camii'ne dua etmek için gelen Hasan Sarıkaya ise, "Öncelikle savaştan uzak ve Allah'ın kitabına inanan insanların dininin daim olmasını istiyorum. Vatanımızdan ve milletimizden bu kötü günlerden biran önce sıyrılmasını ve ayrılmasını istiyorum. Yani insanlarımıza Allah iman, Kur'an ve şuur versin. Yani biz bu gece vatan millet için dua edeceğiz. Onun için bu memlekette bu topraklarda kıyım olmasın istiyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları Camilerde Mevlid Kandili kutlamaları

Yorum Yaz:



Aramalar:

partiler aday listeleri, Hasan Bora, mavi marmara çanakkale kiralık, balkan savaşı osmanlı, alaturka nedir, memeliler canlılar, gladyatör lucilla, fas önemli şehirleri, fas vodafone, devlet memurları kanunu vekalet ücreti, üsküdar belediyesi jimnastik kursu, bağımsız türkiye partisi ne kadar oy aldı, uyuşturucu baronları, beşar esad kimdir, vişnelik duman konseri, sakallı vasfi, üsküdar cumhuriyet caddesi satılık daire,