Salı02.12.2025
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - BURSA
20 Mart 2015 - 14:06:30

Bursa'da trafik yoğunluğu için akıllı trafik otomasyon sistemi geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışının sağlıklı hale getirilmesi ve sürücülerin trafik yoğunluğu hakkında doğru bilgilendirilmesi maksadıyla akıllı trafik otomasyon sistemi hayata geçiriliyor.
Bursa'da trafik yoğunluğu için akıllı trafik otomasyon sistemi geliyor 0 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışının sağlıklı hale getirilmesi ve sürücülerin trafik yoğunluğu hakkında doğru bilgilendirilmesi maksadıyla akıllı trafik otomasyon sistemi hayata geçiriliyor.
Şehir içi trafik meselesini raylı sistem yatırımları, yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımları ve vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesiyle çalışmalarla çözmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan her gün artan araç trafiğine karşı yolları da akıllı trafik otomasyon sistemleri ile donatıyor. Gerçek zamanlı yol ve trafik durumunu göz önünde bulundurarak trafik hakkında bilgi edinilmesi ve trafiğin kontrolü maksadıyla hazırlanan bilgilendirme panolarından ilki İzmir yolu Orhaneli kavşağı civarına iki yönlü olarak monte edildi. Değişken mesaj işareti sistemleri, Bursa Kent İçi Trafik Sinyalizasyon Merkezine GPRS yolu ile bağlanırken, yol durumuna göre mesajlar sürekli merkezden güncelleniyor. Çalışmaları devam eden Bursa Kentsel Trafik Yönetim Projesi dahilinde yolların akıllı hale getirilmesi hedeflenirken, değişken akıllı ikaz panolarının sayısı artırılacak.
Bu arada sürücülerin gideceği adresleri daha kolay bulabilmelerini sağlamak maksadıyla il genelinde bulunan bütün köprülü kavşaklara estetik açıdan göze hoş gelen ledli levhalar ile o bölgeyi temsil eden kavşak isimleri yazıldı. Bu sayede sürücüler geçtikleri kavşağın hangi bölgede olduğunu kolaylıkla öğrenip, istedikleri noktaya daha kısa zamanda ulaşabilecek.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Bursa'da trafik yoğunluğu için akıllı trafik otomasyon sistemi geliyor Bursa'da trafik yoğunluğu için akıllı trafik otomasyon sistemi geliyor

Yorum Yaz:



Aramalar:

Fenerbahçe'nin resmi Twitter sayfası, solaryum, nureddin yıldız soru sor, olimpos filmleri, etimesgut okullar, palu devlet hastanesi, sosyal güvenlik kurumu başkanlığı istanbul, lahore jail, palandöken dağı, kışlık lastik yazın kullanılır mı, mustafa yaman alaplı, macit özcan dinlenme tesisleri, kazlıçeşme yenibosna, avrupa birliği bakanlığı bakan yardımcısı, ahmet çakar canlı yayında, siverek liseleri, meksika resmi tatil günleri,