Perşembe25.04.2024

Yolcunun kurban kesmesi gerekir mi?

Yolcunun kurban kesmesi gerekir mi?

Ziyaretçi

Yolcunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?

. kurban kesmesi gerekir mi? İbadetlerde sorumluluk bireyseldir. Bu nedenle, dinen zengin olan karı-kocadan her birinin ayrı ayrı kurban kesmesi gerekir.

Kurban Rehberi

6 Borçlunun kurban kesmesi gerekir mi? 10 Kadınlar kurban kesebilir mi?. Ancak yolcu hükmünde bulunan kimsenin tek başına veya mukimlerle birlikte.

Kurban

Bu organların ne yapılması gerekir?. 35 Adetli, lohusa kadın, abdestsiz veya cünüp erkek kurban kesebilir mi?. Yolcunun kurban kesmesi gerekir mi?

Yolcu Hükmünde Olan Biri Kurban Kesebilir Mi?

9 Ayrıca kişi kurban kesmek maksadı ile yolculuk yapıyor ve gideceği yerde 15 bayram içerisinde dönecek ise yeniden kesmesi gerekir mi?

Kurban İlmihali

Dinen gerekli şartları taşıyan kimselerin kurban kesmesi, İmam Ebu.. Ergen Çocuktan Adına Kurban Kesebilir mi? Yolcunun kurban kesmesi gerekir mi?

Kurban Kesmekle İlgili Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları Nelerdir

Ailede yeterli birikimi olan karı-kocadan ve çocuklardan her birinin kurban kesmesi gerekir mi?Kadın kurban kestirebilir mi?Yolcunun kurban.

Kurbanla İlgili Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları

Ailede Bir Kişinin Kurban Kesmesi Yeterli mi? Yoksa Tüm Aile Fertlerinin Kurban Kesmesi Gerekir mi? İslam dininde Yolcu kurban kesmekle mükellef değildir.

Yolcunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?...

. kesmesi gerekir mi? Dini ölçülerle yolcu sayılan bir insana kurban kesmek vacip değildir. Şifreni mi unuttun? Yolcu kurban kesmekle mükellef değildir.

Kimler Kurban Keser?

Hüseyin Bey: Kimler kurban kesebilir? Fakir kurban kesebilir mi? İki fakir bir araya gelip ortak kurban kesebilirler mi? Şu şartla tabiî ki: Birisi kurbanın yarı.

Yolcunun Kurban Kesmesi Gerekir Mi?

Yolcu seferi kurban kesmekle mükellef değildir Fetavay-ı Hindiyye, V, 292. Ancak kesmesi halinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet.

Cevap Gönder:

Misafir Kullanıcı tarafından yazılan
Yolcu (seferi) kurban kesmekle mükellef değildir (Fetavay-ı Hindiyye, V, 292). Ancak kesmesi halinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet ettiği yerde kesebileceği gibi, bayram dolayısıyla veya başka bir sebeple gitmiş olduğu yerde de kesebilir. Seferi olması, kurban kesmesine ve kestiği kurbanın makbul olmasına engel değildir.

Seferi iken kurban kesenler; bayram günleri içinde memleketlerine dönerlerse, yeniden kurban kesmeleri gerekmez. Yine kurban bayramının başında mukim iken sefere çıkana da vacip olmaz. Sefer halinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin, kurban kesmeleri gerekir (Kasani, Bedaiü’s-Sanai, V, 63).

Başta Şafii mezhebi olmak üzere kurbanın sünnet olduğu görüşünde olanlara göre, seferilik durumunda da aynı hüküm geçerlidir (Nevevi, el-Mecmu, VIII, 383).

bu yoruma cevap yazıyorsunuz...

Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıYolcu (seferi) kurban kesmekle mükellef değildir (Fetavay-ı Hindiyye, V, 292). Ancak kesmesi halinde sevabını kazanır. Kişi, kurbanını ikamet ettiği yerde kesebileceği gibi, bayram dolayısıyla veya başka bir sebeple gitmiş olduğu yerde de kesebilir. Seferi olması, kurban kesmesine ve kestiği kurbanın makbul olmasına engel değildir.

Seferi iken kurban kesenler; bayram günleri içinde memleketlerine dönerlerse, yeniden kurban kesmeleri gerekmez. Yine kurban bayramının başında mukim iken sefere çıkana da vacip olmaz. Sefer halinde iken kurban kesmeyip de bayram günlerinde memleketlerine dönenlerin, kurban kesmeleri gerekir (Kasani, Bedaiü’s-Sanai, V, 63).

Başta Şafii mezhebi olmak üzere kurbanın sünnet olduğu görüşünde olanlara göre, seferilik durumunda da aynı hüküm geçerlidir (Nevevi, el-Mecmu, VIII, 383).14 Şubat 2015 - 08:05:14

Son Sorular:

2418 Gün 19 Saat 16 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2988 Gün 9 Saat 28 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3019 Gün 0 Saat 9 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3028 Gün 21 Saat 51 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3032 Gün 17 Saat 10 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3040 Gün 16 Saat 15 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3043 Gün 18 Saat 1 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3047 Gün 12 Saat 19 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3049 Gün 20 Saat 0 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3050 Gün 2 Saat 30 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3054 Gün 12 Saat 12 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3061 Gün 19 Saat 25 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3066 Gün 16 Saat 6 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3070 Gün 16 Saat 42 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3072 Gün 14 Saat 4 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu