Perşembe18.04.2024

Yardım sandığından alınan borç nasıl ödenir?

Kişilerin ihtiyaçlarını gidermek için aralarında kurmuş oldukları "yardımlaşma sandığı"ndan borç (karz) olarak aldıkları parayı geri öderken, herhangi bir fazlalık ödemeleri caiz midir?

Ziyaretçi

Sıkça Sorulan Sorular

Polsan Polis Güvence Planı hakkında detaylı bilgiye nasıl ulaşırım? Evin zarar görmesinde değil, eşyeların zarar görmesinde eşya bedeli olarak ödenir. Tazmin edilecek bedel yeni alınacak silah bedeli değil kusurlu olması halinde yeni tabanca Polis Bakım ve Yardım Sandığından Aidat karşılığı borç kullanırken.

Yönetmelik

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI ikraza uygulanacak faiz oranı ve borcun ödenmesi ile ilgili usul ve esasları 3 Değişik bent: TD Mart 2012/2654 Evlenme halinde alınan ikraz eşit taksitlerle geri ödenir.

Sosyal Yardım Yönetmeliği

. tasfiyesinin hangi hallerde ve nasıl yapılacağı, Sandık üyelerinin yardımlara nasıl hak j Sandık: İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığını, kaydıyla en son ödediği aidat tutarı esas alınarak emekli yardımı ödenir. yapılacak emekli yardımı ve aidat iadeleri sırasında üyenin Sandığa borcu varsa, bu borç.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık Ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI İKRAZ Sandık üyelerinin ikraz alabilme şartlarını, talep edecekleri ikraza nasıl hak şeklini, ibraz edilmesi gereken belgeleri, alınan borcun ödenmesi ile ilgili işlemleri ve.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık Ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM SANDIĞI kullandırılma şekli, ikraza uygulanacak faiz oranı ve borcun ödenmesi ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. 3 Evlenme halinde alınan ikraz eşit taksitlerle geri ödenir.

T. C. Emekli Sandığı Borç Para Verme İkraz Yönetmeliği

c Ödeme Merkezi : Borç para ödemelerine aracılık eden kurum veya banka şubelerini, Yeniden tespit edilen faiz, tespit tarihinden önce alınmış borç paralara.

Polis Sandığı Borç Verme Yönetmeliği

0 Polis Bakım ve Yardım Sandığı Ortaklık, Sosyal Yardımlar ve Borç. kesin işlemli raporlarındaki maluliyet yüzdeleri esas alınarak ödeme.

Kesenek Bilgi Sistemi

Kesenek bilgi sistemi borç görüntüleme sayfasında süresi içerisinde yatırıldığı kamu idarelerine ait Kamu bilgi sisteminden alınan emsan veri dosyalarında yardım dosyamız kesenek bilgi sistemi içerisinde yardım linkimizde mevcut olup ,. olan 4/c kapsamındaki sigortalının genel sağlık sigortası primi nasıl ödenir?

Sıkça Sorulan Sorular

5-Hangi sigortalılık türünden emekli olabileceğimin hesabı nasıl yapılır? hallerinden birden fazlasına tabi olanlara aylık bağlanmasına esas alınacak kanun, bu Kanunla Asgari geçim indirimi fiilen çalışan sigortalılarımız için öngörülen bir yardım türü olup, 10-Yaşlılık toptan ödemesi, günün rayiç bedelinden mi ödenir?

Sgk Hizmet

Geçici İş göremezlik ödeneklerinde raporların kaç günü ödenir? Öncelikle geçmiş olsun diyerek sorunuzu cevaplıyorum.Hastalıktan alınan raporların ödemesi.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Misafir KullanıcıKişilerin, ihtiyaçlarını karşılamak için, faizsiz olarak kısa vadeli borç (karz) alıp bunu düzenli vadelerde ödemek üzere "yardımlaşma sandığı" kurmaları caizdir. Bu sandığa üye olanların, ihtiyaç halinde biriken primlerinin birkaç katına kadar borç (karz) almaları ve bunu belirlenen vade içerisinde geri ödemelerinde sakınca yoktur. Ancak ödemede bulunurken, alınan borç (karz) karşılığında önceden ileri sürülen her türlü fazlalık veya getiri sağlayan menfaat, faiz olacağı için caiz olmaz (Kasani, Bedaiu’s-sanai, VII, 395).14 Şubat 2015 - 08:10:17

Son Sorular:

2411 Gün 9 Saat 35 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2980 Gün 23 Saat 46 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3011 Gün 14 Saat 28 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3021 Gün 12 Saat 9 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3025 Gün 7 Saat 28 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3033 Gün 6 Saat 34 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3036 Gün 8 Saat 20 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3040 Gün 2 Saat 38 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3042 Gün 10 Saat 19 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3042 Gün 16 Saat 49 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3047 Gün 2 Saat 31 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3054 Gün 9 Saat 44 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3059 Gün 6 Saat 25 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3063 Gün 7 Saat 1 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3065 Gün 4 Saat 22 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu