Cuma19.04.2024

Tempeh nedir?

Tempeh hakkında bilgi alabilir miyim?

Berkan Alyanak

Food

Tempeh nedir? Tempeh, Endonezya ve diğer Güneydoğu Asya da oldukça yaygın olan ve soya fasulyesinin fermantasyonu sonucu oluşan bir gıdadır. Tempeh.

Tempeh Nedir?

Tempeh oldukça sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Haşlanmış soya fasülyesi ile pirinç ya da darının karıştırılmasıyla hazırlanır. Karışım 24 saat.

Tempeh Alibaba

TEMPEH NEDİR? Soya taneleri, tempehfermente bir soya ürünü, tofu soya loru mutlaka beslenmenizde olmalı. Soya katkılı yiyecekler saç dökülmesi ile direk.

Tofutempe

Tempeh, Endonezya ve diğer Güneydoğu Asya da oldukça yaygın olan ve soya fasulyesinin fermantasyonu sonucu oluşan bir gıdadır. Tempeh.

Tempeh

pek lezzetli ve koyduğun baharata göre şekilden şekile girebilen fermente edilmiş bir soya fasulyesi ürünüdür; birkaç araştırmada derler ki fermente edilen soya.

Tempeh Nedir Tempeh Ne Demek

tempeh nedir ve tempeh ne demek sorularına hızlı cevap veren sözlük sayfası. tempeh anlamı, tempeh ingilizcesi, ingilizcede tempeh, tempeh nnd

Tempeh

Tempeh oldukça sağlıklı ve lezzetli bir besindir. edilecek ben içerdeyim gel canım nedir bu tempeh nedir problem denilip uludağ gazozuna.

Tempeh Archives

Özellikle sindirim problemi yaşayanlar için en sağlıklı çözüm probiyotikler nedir, yararları nelerdir? Probiyotik, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan ve.

Tempeh Nedir?

Tempeh nedir? nasil yapilir, Tempeh nedir? tarifi almak icin sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Tempeh Nedir?

tempeh 100x100 Tempeh nedir? Soya fasulyesinden yapılan geleneksel bir Endonezya yemeğidir. Tütsülenmiş ya da fıstıksı tada sahip olanları da vardır.

Cevap Gönder:


Bu Soruya Gelen Cevaplar:

Tuğçe AtasoyTempeh, Endonezya ve diğer Güneydoğu Asya'da oldukça yaygın olan ve soya fasulyesinin fermantasyonu sonucu oluşan bir gıdadır. Tempeh, orijini Çin ya da Japonya'ya dayanmayan tek soya gıdasıdır. Bu da, onu, başlıca geleneksel soya gıdaları içinde özel kılar. Tempeh, günümüz Endonezyasında, orta ve doğu Cava adalarının büyük bir bölümünde, yaklaşık 1800 yıllık bir geçmişe sahip olup ve belki de binlerce yada daha fazla yıldan beri üretimi yapılan bir üründür.Tempeh yapmak için, pişmiş ve kabuğu çıkartılmış soya fasulyeleri (geleneksel laktik asit ön fermentasyonu ile ya da günümüzdeki gibi direkt laktik asit veya sirke ile asitliği biraz arttırılmış) iyi bir kurutma işleminden sonra Rhizopus oligosporus küfünün sporlarıyla aşılanarak gözenekli kaplar içerisinde (polietilen torbaları ve geleneksel muz yaprakları) paketlenir ve 30-31ºC sıcaklıkta yaklaşık 24 saat inkübasyona bırakılır. İnkübasyon işlemi miselyumun oluşması ile fasulyelerin birbirine sıkıca bağlanmasına kadar devam eder. Böylece tempeh satılmaya veya pişirilmeye hazır hale gelmiş olur.Fermentasyon işlemi sonucu, soya fasulyesi proteininin sindirimi daha da kolaylaşır. Özellikle, oligosakkaritlerin gaz ile birleşmesi ve hazımsızlık sorunu Rhizopus kültürü tarafından azaltılır (bunu midedeki gaz oluşumu ile ilgili sorular bölümünde görebilirsiniz). Geleneksel olarak tempeh üretimi yapan yerlerde, starter kültür, genellikle doğal kültürden gelen diğer bakteri yada fungileri de (küf ve maya) içerir. Batı ülkelerinde ise, sadece Rhizopus oligosporus içeren saf kültürlerin kullanılması daha yaygındır. Diğer fasulye çeşitlerinden yada fasulye ve bütün tahılların karışımından özel tempehler yapılabilir.01 Temmuz 2015 - 06:28:30

Son Sorular:

2412 Gün 15 Saat 23 dk. önce soruldu

Guinness rekorlar kitabına nasıl başvurulur?

Ceylan Ahıgül sordu

2982 Gün 5 Saat 34 dk. önce soruldu

lipomagnet nedir? lipo magnet işe yarar mı?

ece çakır sordu

3012 Gün 20 Saat 16 dk. önce soruldu

Goji berry aktarlarda bulunur mu?

Erhan Yiğit sordu

3022 Gün 17 Saat 57 dk. önce soruldu

deyim olarak adı çıkma ne demek?

cansu sordu

3026 Gün 13 Saat 16 dk. önce soruldu

Hayvanların olmadığı bir dünya bizi nasıl etkiler?

mustafa 224 sordu

3034 Gün 12 Saat 22 dk. önce soruldu

kumru kuşu vurmak günahmı?

emre sordu

3037 Gün 14 Saat 7 dk. önce soruldu

göz nuru dökmek deyiminin anlamı

berkay sordu

3041 Gün 8 Saat 25 dk. önce soruldu

voleybol federasyonu hangi tarihte kurulmuştur?

ali sordu

3043 Gün 16 Saat 7 dk. önce soruldu

ultra liquid zeolite kansere iyi gelir mi?

canan sordu

3043 Gün 22 Saat 36 dk. önce soruldu

Burun Bandı üzerine mesh yapılabilir mi?

Şükrü Kum sordu

3048 Gün 8 Saat 19 dk. önce soruldu

gojidiet çayı nedir? gojidiet kullanan var mı?

Meltem Akar sordu

3055 Gün 15 Saat 32 dk. önce soruldu

bir sayı bir sayının yüzde kaçıdır? nasıl hesaplanır?

Ali Kurtulmuş sordu

3060 Gün 12 Saat 13 dk. önce soruldu

ahi evran ne zaman doğmuş ve ne zaman ölmüştür?

hakan sordu

3064 Gün 12 Saat 48 dk. önce soruldu

iki ayağı bir pabuca girmek deyiminin anlamı nedir?

arda sordu

3066 Gün 10 Saat 10 dk. önce soruldu

İnsan ve hayvanlar doğal unsur mudur?

Kerem sordu